Читај ми!

Treći dan u Melburnu - Molčan namučio Ože-Alijasima, Gof bolja od Eme Radukanu

Trećeg takmičarskog dana Australijan opena raspored mečeva je zgusnut, a plasman u naredno kolo izborili su Feliks Ože-Alijasim, Janik Siner, Frensis Tijafo, Igo Imber... Kori Gof je pobedila Emu Radukanu, dok su teniserke iz regiona u nastavcima svojih mečeva bile polovične.

Zbog vremenskih prilika koje su u utorak napravile problem organizatorima i odložile veliki broj mečeva, trećeg takmičarskog dan Australijan opena raspored je zgusnut.

Najveće iznenađenje u dosadašnjem toku prvog grend slem turnira u sezoni priredio je Amerikanac Makenzi Mekdonald pobedom nad braniocem titule Rafaelom Nadalom 3:0 u setovima (6:4, 6:4, 7:5).

Ostali mečevi završeni su uglavnom očekivanim rezultatima, pobedama bolje rangiranih tenisera.

Neki su se ipak dobro namučili, pa se tako Kanađanin Feliks Ože-Alijasim, sedmi igrač sveta, plasirao u treće kolo posle više od tri sata borbe, pošto je rezultatom 3:2 (3:6, 3:6, 6:3, 6:2, 6:2) pobedio Slovaka Aleksa Molčana.

Italijan Janik Siner nije imao takvih problema16. igrač sveta rutinski je savladao Tomasa Martina Ečeverija rezultatom 3:0 (6:3, 6:2, 6:2).

Frensis Tijafo je pobedio Kineza Džunčenga Šanga 3:0 u setovima (6:4, 6:4, 6:1).

U duelu dvojice Francuza Igo Imber je rezultatom 3:0 (6:3, 6:4, 6:3) bio bolji od Rišara Gaskea.

Najbolji finski teniser Emil Rusuvuori nadigrao je Makrsa Pursela iz Australije sa 3:1 u setovima (4:6, 6:3, 6:4, 7:6).

Amerikanac Majkl Mo bio je bolji od Lorana Lokolija iz Francuske posle četiri i po sata igre rezultatom 3:2 (4:6, 2:6, 7:6, 6:4, 6:2), a spasao je i meč loptu pre trijumfa.

Gof bolja od Eme Radukanu 

Danas se igraju i mečevi prvog kola ženskog singla, a najatraktivniji duel bio je između dve mlade teniserke - Amerikanke Kori Gof i Eme Radukanu, šampionke Ju-Es opena iz 2021. godine.

Gof je posle 103 minuta tenisa na "Rod Lejver areni" slavila sa 2:0 u setovima (6:3, 7:6).

U nastavcima svojih mečeva teniserke iz regiona bile su polovične - Danka Kovinić je završila takmičenje u Australiji, a Dona Vekić je posle velike borbe uspela da se plasira u sledeću rundu. 

Loren Dejvis, 57. igračica sveta, bila je bolja od dve pozicije bolje rangirane Kovinićeve posle preokreta - po setovima 1:6, 7:5, 6:1 za Amerikanku.

Dona Vekić je pobedila mladu i talentovanu Ruskinju Oksanu Selehmetevu 2:1 u setovima (6:2, 2:6, 7:6). Meč je nastavljen posle 24 časa, a Osiječanki je bilo potrebno svega pet poena da okonča duel.

четвртак, 09. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара