Читај ми!

Alkaraz eliminisao Nadala i sprečio novi klasik sa Đokovićem

Mladi španski teniser Karlos Alkaraz ostvario je trijumf karijere i u četvrtfinalu mastersa u Madridu eliminisao je svog idola Rafaela Nadala. Alkaraz je nastavio da pruža fantastične partije od početka sezone, u "Magičnoj kutiji" bio jači od Nadala, ali i povrede, pa je na kraju slavio rezulatom 6:2, 1:6, 6:3.

Momak koji je eksplodirao u 2022. godini tako je sprečio novi klasik između dvojice najvećih igrača svih vremena – Nadala i Novaka Đokovića.

Takođe, posle prve pobede nad sunarodnikom, obezbediće prvi međusobni okršaj sa Novakom, sa kojim je pre nekoliko dana sparingovao.

Svetski "broj 1" prethodno je bez većih problema preslišao Huberta Hurkača iz Poljske, rezultatom 6:3, 6:4.

Fantastičan prvi set odigrao je mlađi Španac, iako je Nadal uspeo odmah da vrati izgubljeni brejk sa starta. Ipak, Karlos je nastavio da napada sa svih delova terena, još jednom oduzeo servis rivalu i preuzeo kontrolu.

Forhendom je bio izuzetno siguran, bekhend ga je malo mučio, ali kada je uspostavio ritam i sa te strane, prednost je samo rasla.

Napravio je drugi brejk i osigurao prvi set, u kojem je imao 20 direktnih udaraca, naspram samo dva koje je ostvario Rafa.

Međutim, sve se promenilo početkom drugog dela igre, odnosno u poslednjem poenu trećeg gema. Alkaraz je pokušao da stigne jednu lopticu i prilikom udarca je nezgodno nagazio, a onda i pao pošto je iskrenuo skočni zglob.

Odmah je bilo jasno da je zadobio povredu, usledio je medicinski tajm-aut, gde je utvrđeno da ona nije teže prirode i dobio je jak bandaž. Ono što je bio dodatni problem jeste što se 19-godišnji momak iz Mursije žalio i na palac desne ruke.

"Bik sa Majorke" je odmah iskoristio to što je protivnik uzdrman i sačekao četiri greške za prvi brejk u drugom setu. Tada je usledila nova pauza duža od 10 minuta, pošto je jednoj gospođi na tribinama pozlilo i morala je da reaguje lekarska ekipa.

Kada su se igrači vratili na teren, Nadal je još jednom brejknuo Alkaraza i izborio odlučujući set.

Imao je rekorder po broju grend slem titula šansu da napravi veliki korak ka trijumfu, ali je iskoristio. Propustio je period u kojem je Alkaraz razmišljao o zglobu, a kada je zaboravio na povredu, treći set počeo je da liči na prvi.

Poklopilo se i da je Nadal odigrao jedan veoma loš gem na svoj servis, izgubio ga bez osvojenog poena i Karlos je došao na korak do pobede. Ponovo nije bilo greške i posao je završio za nešto manje od dva i po sata igre.

U druga dva četvrtfinala sastaju se Andrej Rubljov i Stefanos Cicipasa, odnosno Feliks Ože-Alijasim i Aleksander Zverev.

Masters u Madridu igra se za nagradni fond od 6.744.165 evra, a titulu brani upravo Zverev.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво