Читај ми!

Oglasio se direktor AO: Mnogo pogrešnih informacija, voleo bih da Novak igra

Kreg Tajli, direktor Australijan opena, prvi put se oglasio o slučaju Novaka Đokovića koji je u izbegličkom pritvoru u Melburnu, gde čeka odluku o ostanku u zemlji. Tajli, koji važi za jednog od glavnih krivaca za Đokovićevu situaciju, istakao je da je u prethodnom periodu bilo mnogo pogrešnih informacija u komucikaciji između turnira, Vlade države Viktorija i Federalne vlade Australije.

Tajli je, u danu kada sud odlučuje o Đokoviću, dao intervju za lokalnu televiziju u kojem je istakao da je bezbednost svih bila prioritet za organizatore prvog grend slema u sezoni.

"Od početka ovog putovanja, uvek smo isticala da nam je apsolutni prioritet bezbednost Australijanaca i svih koji dolaze iz inostranstva. Zbog toga je doneto pravilo da svi koji dolaze moraju biti potpuno vakcinisani. Tokom Ju-Es opena, samo je 50% grupe (koja učestvuje na AO) bilo vakcinisano, danas je to preko 97 procenata. Delom i zbog naših napora da se ljudi vakcinišu", rekao je Tajli i nastavio:

"Od kako je uvedena mogućnost medicinskog izuzeća, bilo je mnogo kontradiktornih i suprotnih informacija. Konstantno smo, od prvog dana, tražili razjašnjenja iz dva razloga. Prvi – da bismo mi učinili ispravnu stvar, a drugi – da bismo uspeli da dovedemo igrače u zemlju vodeći računa o njihovoj bezbednosti."

Iako su se pojavili dokazi da je on glavni krivac za Đokovićevu situaciju jer je učesnicima poslao pogrešne upute u decembru, Tajli navodi da su sve informacije koje su potekle od turnira u datom trenutku bile validne.

"Sve informacije koje smo imali u datom trenutku, znanje koje smo imali u datom trenutku, dostavljeni su igračima. Zapamtite, od početka je bilo potrebno da ispunite uslov vakcinisanja jednom od navedenih vakcina, ali je uvek bila grupa ljudi, nezavisno od tenisa, koja bi zatražila izuzeće zbog medicinskih razloga."

Kaže i da je sve bilo organizovano pod nadzorom Vlade Viktorije.

"Blisko smo sarađivali sa Vladom Viktorije, da mala grupa učesnika prođe kroz preglede dve nezavisne medicinske komisije. To je urađeno i time je rukovodila državna Vlada."

Iako su ga australijski političari okrivili za haos koji je nastao, ne želi da prstom upire ni u koga.

"Ne želimo da svaljujemo krivicu ni na koga. Sve vreme su bile pogrešne informacije. Mi smo pričali sa Ministarstvom spoljnih poslova, sa svima, i bili smo ubeđeni da radimo pravu stvar. Svi koji dolaze moraju da budu vakcinisani i to je tako. Živimo u izazovnim vremenima i okolnosti su učinile da dođe do lažnih informacija. Neću nikoga lično da krivim i znam šta možemo i moramo da uradimo."

Za kraj, upitan je da li bi Đoković trebalo da nastupi na Australijan openu.

"Voleo bih da ga vidim ovde i da igra na Australijan openu", zaključio je Tajli.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи