Читај ми!

Ноћ одлуке у Мелбурну: Суд саслушава Новака и одлучује о његовом учешћу на Аустралијан опену

Новак Ђоковић и даље је изолован у хотелу у Мелбурну где чека саслушање у суду заказано у поноћ између недеље и понедељка по нашем времену. Тада ће бити одлучено и да ли ће бити депортован или ће остати у земљи и моћи да учествује на Аустралијан опену јер је суд одбио је захтев федералног тужилаштва да одложи суђење и тужилаштву да још два додатна дана за припрему. У жалби на одлуку власти државе Викторија, Новаков правни тим, навео је да је он 16. децембра био позитиван на коронавирус. На Првом програму РТС-а од 23.35 специјална емисија посвећена Новаку Ђоковићу и разрешењу овог скандала.

Федерални суд у Аустралији објавио је документацију коју је адвокатски тим Новака Ђоковића приложио уз жалбу на ускраћивање визе.

Између осталог навели су да је медицинско изузеће које је добио довољна гаранција да уђе у државу и учествује на првом гренд слему у сезони.

Поред тога, поднели су и транскрипт ноћи коју је провео на испитивању на аеродрому, где није све било одрађено по процедури.

"Најпре, Ђоковић је био у транзиту више од 25 сати, делегат је знао да Ђоковић иза себе има дуг лет из Дубаија. Даље, Ђоковић је изразио шокираност, изненађеност и конфузију јер је био уверен да је урадио све што је неопходно да би ушао у Аустралију и није знао које даље информације делегат жели од њега. Треће, Ђоковић је тражио додатно време како би разговарао са Тениским савезом Аустралије, агентима, адвокатима, како би добио даље информације које је намеравао да изнесе пред делегата", стоји између осталог у документу.

Драган Царан, некадашњи дописник РТС-а из Аустралије, каже да пред расправу у федералном суду тензије све више расту, а све више правних стручњака верује да ће Влада Аустралије ипак морати да пусти Новака Ђоковића да несметано учествује на АО у Мелбурну.

Такође, додао је да постоје четири решења за случај најбољег тенисера на свету.

Влада Србије успела је да обезбеди да Ђоковић у хотелу добија безглутенску храну, справе за вежбање, и лаптоп са СИМ картицом да би могао да буде у контакту са својима.

Дешавања у вези са најбољим тенисером света могла би да наруше односе две државе, каже председник Скупштине Србије.

Подршка Ђоковићу стиже од многобројних спортиста. Богдан Богдановић је на Инстаграму објавио фотографију у мајици са Новаковим ликом. Тениска легенда Џими Конорс послао је поруку организаторима да треба да се боре за Новака и да не смеју да дозволе да се упропасти Отворено првенство Аустралије.

У знак подршке најбољем тенисеру света и јуче је одржан протест испред Скупштине, а у Мелбурну српски исељеници и даље су испред хотела у којем је смештен Новак Ђоковић до коначне одлуке суда у поноћ између недеље и понедељка по нашем времену.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво