Читај ми!

RTS u Australiji: Samo je Novaku napravljen problem, preostala mu samo jedna opcija

Od 23 igrača koji su zatražili medicinsko izuzeće za vakcinaciju povodom dolaska u Australiju na prvi Grend slem teniske sezone, samo je Novaku Đokoviću napravljen problem, prenosi nekadašnji dopisnik RTS-a iz Australije Dragan Caran.

Najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću ukinuta je viza za Australiju i moraće da napusti zemlju, odluka je tamošnjih vlasti posle sage koja se odvijala na aerodromu u Melburnu. 

"Iako sam pre samo par sati bio optimista u ovom slučaju, australijska vlada je ipak donela ovu rigoroznu meru. Novaku je sada preostala samo jedna opcija, a to je pravni prigovor na odluku pograničnih vlasti Australije. Advokatski tim najboljeg svetskog tenisera razmatra tu najbolju formu prigovora", rekao je Caran.

Dopisnik RTS-a iz Australije navodi da je srpski teniser imao podršku Australijan opena. 

"Australijan open je stao na stranu Novaka Đokovića, pošto je neimenovani funkcioner takmičenja izjavio da je 23 tenisera zatražilo i dobilo medicinsko izuzeće. Najveći broj igrača je bez problema doputovao u Australiju, a jedino je Novaku napravljen problem i uskraćen ulazak. Zvaničnik tvrdi da je to politička želja federalne vlade, koja na Novaku pokazuje črvstvinu i opete slabosti u borbi protiv pandemije koronavirusa", dodaje Caran.

Srpskom teniseru "odškrinuta su vrata" i preostala mu je jedna opcija. 

"Novaku su ostala odškrinuta vrata i verujemo da će advokatski tim imati pravnu argumentaciju da može da pobije odluku vlasti i da Novak učestvuje na AO. Rok za rešenje slučaja je kratak, jer Novak ima nalog da do popodne napusti Australiju. Videćemo kako će pravni sistem Australije pomoći da se reši ova situacija. Dva su razloga zašto je Novak ostao uskraćen za vizu, jedan je da australijske vlasti nisu verovale u dokumentaciju srpskog tenisera, u dva panela, kada je tražio izuzeće zbog kovida i zbog toga je imao vizu koja nije sadržala mogućnost da nevakcinisani ljudi uđu u Australiju", zaključuje Caran.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво