Читај ми!

Новаку укинута виза, мораће да напусти Аустралију

Најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу укинута је виза за Аустралију и мораће да напусти земљу, одлука је тамошњих власти после саге која се одвијала на аеродрому у Мелбурну. Информацију су пренели Ројтерс и локални портал "Ејџ", који је читавог дана извештавао са аеродрома. Постоји могућност, по Аустралијском закону, да нашем тенисеру буде забрањен улазак у земљу на три године. Ђоковић ће покушати жалбом на суду да преокрене одлуку и добије прилику да учествује на Аустралијан опену.

Ђоковић није добио дозволу да уђе у Аустралију, без обзира на то што је добио медицинско изузеће и гарантовано му учешће на турниру, након што су две независне комисије прихватиле његов захтев.

Разлог за одбијање визе јесте тај да граничној полицији није пружио довољно јаке доказе за изузеће од вакцинације.

Појавиле су се информације да ће он бити пребачен у други град одакле ће се првим летом вратити кући, али оне нису потврђене.

Неће одмах напустити Аустралију, већ ће бити изведен пред судију док његови адвокати покушавају да пронађу решење.

Новак је око девет сати био на аеродрому у Мелбурну, где му локалне власти државе Викторије нису дозволиле улазак у земљу.

Челници Викторије нису желели да му одобре визу, иако су Федералне власти тражиле да се поштује одлука о медицинском изузећу и дозволи му се учешће на Аустралијан опену.

Приликом слетања гранична полиција обавестила је локалне власти да постоји проблем јер је из Ђоковићевог тима стигао захтев за погрешан тип визе, ону за коју не постоји изузеће од обавезне вакцинације.

После тога је кренуло целоноћно испитивање светског "броја 1", а у читав случај био је укључен и председник Србије Александар Вучић, који је контактирао и српског амбасадора у Аустралији.

Новак је на аеродрому био смештен у посебну просторију, коју је обезбеђивала полиција и према бројним изворима, српском тенисеру је била забрањена употреба мобилног телефона. 

Аустралијан опен на програму је од 17. до 30. јануара.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво