Читај ми!

Đoković: Uvek teško protiv Beretinija, sledi meč sa dominantnim Zverevom

Srpski teniser Novak Đoković nakon pobede nad Beretinijem i plasmana u polufinale Ju-Es opena, izjavio je da je odigrao tradicionalno težak meč protiv Italijana, kao i da ga čeka još teži posao protiv Nemca Zvereva.

Novak je nakon tri i po sata tenisa savladao Beretinija sa 3:1 u setovima.

"Sjajan meč, mnogo energije je potrošeno, kako na terenu, tako i van njega, Mateo je sjajan igrač i svaki put kada igramo, to je neizvesna bitka", prvi su utisci Đokovića nakon meča.

Srpski teniser je do pobede došao nakon preokreta, pošto je Beretini osvojio prvi set sa 7:5. 

"Kada sam izgubio set, uspeo sam to da zaboravim, da podignem tenis na poseban nivo i tri naredna seta su moj najbolji tenis ovde na Ju-Es openu. Svi imaju različite tehnike da ostanu fokusirani, da ostaju u svojoj zoni i to je najteža stvar. Teško je doći, a lako izaći iz te zone, tenis je zanimljiv sport, morate da se borite sami sa svim stvarima i sve te stvari daju mentalnu snagu", izjavio je Novak.

Svetski broj jedan dodao je da gubljenje prvog seta nije deo taktike. 

"Daleko od toga, ne gubim namerno prvi set. Mada, kada znamo da sam tako pobedio i neke prethodne mečeve, pokazuje se da je to dobra taktika", našalio se Đoković.

Novakov rival u polufinalu je Nemac Aleksander Zverev.

"U fantastičnoj je formi, od Vimbldona nije izgubio, ubedljivo igra i tako je i došao do polufinala. Preokrenuo me je i savladao u Tokiju, jedan je od najboljih na svetu i biće to veliki izazov. Znam koji je ulog, ali ne mislim dalje od narednog meča", zaključio je Đoković.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи