Читај ми!

Новак преокретом срушио Беретинија и пласирао се у полуфинале Ју-Ес опена

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Ју-Ес опена, пошто је са 3:1 (5:7, 6:2, 6:2, 6:3) у сетовима савладао Италијана Матеа Беретинија. Новаков противник у полуфиналу биће немачки тенисер Александер Зверев.

Три и по сата тениса, веома изазован и захтеван меч одиграо је Новак против Матеа Беретинија, али задатак је испуњен - остварена је победа и пласман у полуфинале Ју-Ес опена.

Од самог старта је кренула велика борба за сваки поен, па је српски тенисер већ у првом сервис гему спасавао две брејк лопте.

Обојица тенисера држала су свој сервис, упркос бројним шансама за брејк.

Ипак, први сервис противнику одузима Беретини и то у веома незгодно време, у 11. гему, чиме стиче предност 6:5, да би потом у наредном гему потврдио брејк и освоји први сет након сат времена и 18 минута.

Међутим, по ко зна који пут, изгубљен сет није избацио најбољег тенисера света из ритма и фокуса, већ га натерао на знатно бољу партију.

Новак у наставку меча подиже квалитет тениса на њему познатији ниво, па у наредних сат и по времена осваја два сета, оба са 6:2.

У другом сету направио је два брејка, један за предност од 3:1, а други за финиш сета.

Слично је било и у трећем сету, где је такође направио два брејка, у другом и осмом гему.

Како је време одмицало, Ђоковић је све више доминирао мечом, а Беретини, упркос крајњим напорима, се све мање питао о исходу.

Новак је фуриозно започео четврти сет, у којем је дошао до раног брејка и предности од 3:0. 

Беретини је успео да освоји три сервис гема, али је то било све што је италијански тенисер пружио од отпора у, испоставиће се, последњем, четвртом сету.

Новак је привео меч крају без икаквих проблема, пошто је четврти сет освојио са 6:3. 

Ђоковић бележи и четврту победу против Беретинија у каријери и наставља свој поход ка освајању Ју-Ес опена и сва четири Гренд слема ове сезоне. 

Наредна препрека на том путу је немачки тенисер Александер Зверев, који је у четвртфиналу савладао Јужноафриканца Лојда Хариса 3:0 сетовима (7:6, 6:3, 6:4). 

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво