Читај ми!

Đoković preko Fučoviča do polufinala Vimbldona

Novak Đoković savladao Mađara Martona Fučoviča sa 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 6:4, i plasirao se u polufinale Vimbldona. Ovo je Novakovo 41 grend slem polufinale, a deseto u Londonu. Naredni rival našeg tenisera u borbi za finale biće Denis Šapovalov, koji je posle pet setova eliminisao Karena Hačanova.

Novak je krenuo silovito, pa je usledio pad u igri našeg tenisera. Međutim, protivnik to nije iskoristio. Iako je pružio veliki otpor, Mađar nije imao snage da ozbiljnije zapreti. Na kraju sigurna pobeda Đokovića i plasman u polufinale.

Đoković je krenuo snažno, zamalo da s nulom reši set u svoju korist. Međutim, Mađar je uspeo da vrati jedan brejk i osvoji dva svoja servisa, ali ipak nije imao snage za preokret i naš as dobija prvi set sa 6:3.

Najveća borba viđena je u drugom setu. Oba tenisera su konstantno pritiskala protivnikov servis. U prvom gemu Novak je propustio četiri brejk prilike. Potom je viđeno dosta gemova na razliku, ali nije bilo brejk prilika sve do devetog gema, kada naš teniser oduzima servis protivniku. U narednom gemu Novak na svoj servis stavlja tačku na drugi set – 6:4.

Treći set Novak je počeo brejkom, što je donekle kanalisalo tok seta. Fučovič je pokušao da se vrati, ali je propustio svoju šansu u četvrtom gemu.

Još nekoliko gemova na razliku, ali nije bilo brejkova. Đoković privodi set i meč kraju za konačnih 6:4 u trećem setu.

Turnir u Vimbldonu traje do 11. jula, igra se za nagradni fond od 35.016.000 funti, a direktne prenose moći ćete da pratite na programima RTS-a.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво