Читај ми!

Aslan Karacev, debitant koji ruši teniske rekorde

Ime o kojem svi govore tokom ovogodišnjeg Australijen Opena je ime koje je - osim zagriženijih ljubitelja tenisa - malo ko znao do pre nekoliko dana.

Rus Aslan Karacev je 114. teniser sveta, ali Aslan Karacev je i četvrtfinalista Australijen Opena.

Na putu do četvrtfinala, gde ga čeka Igor Dimitrov, pobedio je osmog nosioca Dijega Švarcmana u tri seta, između ostalih.

Karacev je na svom impresivnom putu oborio i nekoliko rekorda, što je valjda i logično.

On je prvi debitant na Grend slem turniru koji je stigao do četvrtfinala u poslednjih četvrt veka. Aleks Radulesku je to uspeo na Vimbldonu 1996. godine. On je ujedno i tek sedmi teniser u open eri kome je to pošlo za rukom.

On je najniže plasirani teniser koji je stigao do četvrtfinala turnira u Melburnu u poslednjih 30 godina. Patrik Mekinro, takođe 114. tada, stigao je do najboljih osam 1991. godine.

Skoro deset godina nijedan kvalifikant nije stigao tako daleko na jednom od četiri najveća turnira. Bernard Tomić je to uspeo 2011. na Vimbldonu.

A sve dobija dodatno na težini kada se zna da Karacev nikada ranije nije dobio igrača u prvih 40 na svetu, kao i da je ovo deseti put da je pokušao da se kvalifikuje na jedan Grend slem.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво