Serena Vilijams: Osećam se super

Teniserka iz SAD Serena Vilijams izjavila je da se oseća neverovatno zbog osvajanja 10. grend slem titule u karijeri, što je prethodno postiglo još samo šest igračica.

"To je zaista 'kul'. Sama činjenica da ste u grupi tako velikih teniserki", kazala je Vilijamsova posle ubedljive pobede nad Ruskinjom Dinarom Safinom od 2:0 (6:0, 6:3) u finalu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu.

Pobeda u Melburnu Vilijamsovoj će doneti i povratak na prvo mesto svetske VTA rang liste teniseri, a Amerikanka je izrazila nadu da će se na njemu dugo i zadržati.

"Bilo bi sjajno kada bi se ponovio 'Serena slem'", istakla je Vilijamsova misleći na njeno osvajanje četiri uzastopna grend slem turnira u periodu od 2002. do 2003. godine

"Znam da će, zbog načina na koji igraju Dinara i sve ostale devojke, biti veoma teško, ali sam spremna za izazov", dodala je Vilijamsova, koja je u Melburnu četiri puta pobeđivala.

Prethodno je tri puta bila najbolja na Otvorenom prvenstvu SAD, a osvojila je i dve titule na Vimbldonu i jednu na Rolan Garosu. 

Najuspešnija teniserka svih vremena je, ipak, daleko. Australijanka Margaret Kort je tokom 1960-ih i 1970-ih godina osvojila čak 24 grend slem titule, ali Vilijamsovoj to ne smeta.

"Toliko sam uzbuđena da bih mogla da pričam u nedogled", rekla je Vilijamsova još dok nije otišla sa terena Rod Lejver arene. 

Safinoj je finale u Melburnu bilo drugo na grend slem turnirima, pošto se prošle godine borila i za titulu Rolan Garosa, ali je izgubila od Ane Ivanović. Ruskinja je, takođe, propustila priliku da se domogne i prvog mesta na VTA listi, pa će od ponedeljka biti druga na svetu, pošto će preteći Jelenu Janković. Nastup u finalu Melburna, međutim, nije bio ohrabrujući za Safinu.  "Nisam izdržala ni jedan sat... Danas je moja uloga bila da skupljam loptice po terenu", kazala je mlađa sestra šampiona Australijan opena iz 2005. godine Marata Safina. "Serena je igrala baš kako je trebalo. Bila je mnogo agresivnija od mene. Nisam sumnjala u sebe, ali Serena te jednostavno gura u greške, jer znaš da će ona da ide na sve ili ništa. Ili će da pogodi ili će da promaši, a uglavnom pogodi... Nije mi dopustila da se vratim u meč", ocenila je Safina.

Vilijamsova je uzvratila komplimentima. "Dinara igra neverovatno. Na svakom turniru ili pobeđuje ili igra finale... Danas sam shvatila da sve ide zaista brzo i trudila sam se samo da ostanem koncentrisana", navela je Vilijamsova, koja je prvi set dobila za 22 minuta, prepustivši protivnici svega osam poena.  Vilijamsova, koja je bila najbolja i na prethodnom grend slemu, Otvorenom prvenstvu SAD, u Melburnu je osvojila i trofej u ženskom dublu u kome je nastupala u tandemu sa starijom sestrom Venus.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво