"Mari mora da prekine karijeru, posledice mogu biti katastrofalne"

Specijalista klinike u Cirihu doktor Han Ridiger izjavio je da britanski teniser Endi Mari treba da prestane da se bavi tenisom jer bio mogao da dobije trovanje kobaltom ukoliko bude nastavio da igra.

Olimpijskom šampionu iz Londona i Rio de Žaneira ugrađen je veštački kuk u januaru ove godine.

Ugrađenin kuk je presvučen kobaltom i hromom, pa bi trenjem ovih ploča metali mogli da se unesu u organizam.

"Da budem iskren, ne bih ni pomislio da je posle takve operacije moguće vratiti se sportu. To je nemmoguće. Mari je preuzeo veliki rizik na sebe. U ugrađenom delu dve metalne površine se trljaju jedna o drugu. Pre deset godina je takav metod korišcen u Švajcarskoj, ponekad sa katastrofalnim posledicama", rekao je Ridiger za švajcarski Blik.

On je dodao da tako može da dode do trovanja krvi.

"To može da napadne kosti, nervni sistem. Dobijao sam zahteve da radim takve operacije, ali taj metod ne koristim i ne preporučujem nikome", zaključio je Ridiger.

Mari je nedavno osvojio prvi turnir po povratku na teren i više puta je ponavljao da ne oseća bolove.

"Kuk je u redu, ne osećam više bol i to je sjajno. U mogućnosti sam da igram i uživam u tome. Moram da razmišljam o svojoj budućnosti, mnogo sam optimističniji nego ranije. Radujem se dobijanju trećeg deteta. Moja supruga mi je bila velika podrška i pomoć pri povratku na teren", istakao je Britanac.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво