Kirjosu titula u Vašingtonu i povratak u top 30

Australijski teniser Nik Kirjos osvojio je titulu na ATP turniru u Vašingtonu, nakon jedne od najboljih nedelja u karijeri. Kirjos je u finalu savladao Danila Medvedeva iz Rusije, rezultatom 7:6 (8-6), 7:6 (7-4).

Momak iz Kanbere je došao do šestog pehara u karijeri, drugog ove sezone nakon Akapulka, a na putu do konačnog trijumfa eliminisao je i Stefanosa Cicipasa koji se nalazi u samom vrhu svetskog tenisa.

Dvojica igrača odigrala su izuzetno izjednačen i tvrd meč, ali je Nik bio bolji u odlučujućim trenucima.

Oba seta prošla su bez ijedne brejk prilike – Australijanac je, za razliku od protivnika, svoje prilike u taj-brejkovima koristio i posao završio za nešto više od sat i po vremena igre.

Zanimljivo je da bi Kirjos i Medvedev mogli da se sastanu već za nekoliko dana, u drugom kolu Rodžers kupa u Montrealu. To će se desiti ukoliko 24-godišnji šampion Vašingtona na startu eliminiše Kajla Edmunda, dok je Rus kao nosilac slobodan u uvodnoj rundi predstojećeg Mastersa.

Zahvaljujući pobedi u prestonici Sjedinjenih Država, Kirjos je napravio veliki skok na ATP listi i od ponedeljka će biti 27. teniser na planeti. Medvedev će se uprkos porazu vratiti u top 10.

Turnir u Vašingtonu igran je za nagradni fond od 1,9 miliona dolara.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво