Đoković zakazao finale Rima i 54. meč sa Nadalom!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Dijega Švarcmana sa 6:3, 6:7 (2-7), 6:3 i plasirao se u finale mastersa u Rimu. Đoković je obezbedio 54. duel sa Rafaelom Nadalom koji je pobedio Stefanosa Cicipasa, sa kojim će se boriti za titulu.

Novak vodi 28-25 u pobedama protiv Španca, plasirao se u 49. finale na turnirima iz serije 1.000 i imaće priliku da osvoji 34. trofej.

Taj meč na programu je od 16 časova i moći ćete da ga pratite u direktnom prenosu na RTS-u.

Duel na Centralnom terenu "Foro Italika" počeo je u "mlakoj" atmosferi i bilo je očigledno da Đoković nije na onom energetskom nivou kao protiv Del Potra.

Previše je grešio od starta i agresivni Švarcman je osvajao više poena u uvodnoj fazi meča. Međutim, nije uspeo da ugrozi Srbina, koji je sačekao prvi pad koncentracije kod rivala i došao do brejka.

To se dogodilo u osmom gemu, poveo je 5:3 zahvaljujući greškama Dijega i potom rutinski došao do 1-0 u setovima.

Drugi deo igre bio je mnogo drugačiji – Švarcman je konstantno bio u prednosti i dva puta oduzimao servis Novaku.

Međutim, kada god bi došao u priliku da završi set, ruka bi mu se stegla i Đoković mu je, na iskustvo, uzvraćao brejkom. Otišlo se u taj-brejk, ali je ovoga puta Srbin bio taj koji je popustio. Pri rezultatu 2:2 je Argentinac nanizao pet poena i izjednačio na 1-1.

Odlučujući korak osvajač 15 grend slem titula napravio je u šestom gemu trećeg dela igre, sačuvao je prednost i ponovo zakazao klasik svetskog tenisa.

Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 5.207.405 evra.

Tok meča:

22.42 – Kraj, Đoković je u finalu Rima! Uspeo je četvorostruki šampion ovog turnira da sačuva koncentraciju i dođe do pobede rezultatom 6:3, 6:7 (2-7), 6:3.

22.37 – Novak je sigurno potvrdio brejk, a Švarcman bez previše problema dobio sledeći gem i prebacio pritisak na drugu stranu. Đoković će servirati za meč pri rezultatu 6:3, 6:7 (2-7), 5:3.

20.26 – Đoković napravio brejk! Malo se umorio Dijego od konstantnog trčanja sa jedne na drugu stranu. Dva lagana forhenda je poslao u mrežu, ali je onda došao do 30:30. Tada je Đoković odigrao nestvarno na mreži, potom i dočekao grešku za 6:3, 6:7 (2-7), 4:2.

22.19 – Švarcman nastavlja sa drop-šotovima, Srbin nema apsolutno nikakvu šansu da ih stiže i već je 6:3, 6:7 (2-7), 2:2.

22.10 – U pauzi između setova, Novak se žalio sudiji Maskareli na stanje terena, ali je uspeo da upiše prvi gem u odlučujućem setu za 6:3, 6:7 (2-7), 1:0.

22.03 – Đoković posustao, Švarcman izjednačio u setovima! Treći put srpski igrač nije uspeo da se izvuče, odigrao je katastrofalan taj-brejk i poklanjao poene rivalu. Od 2:2 je Argentinac nanizao pet poena i izjednačio na 1-1 u setovima – 6:3, 6:7 (2-7).

21.54 – Obojica su dobila po još jedan gem i pobednika drugog seta će odlučiti taj-brejk.

21.44 – Konačno prekid serije brejkova i Srbin je izjednačio na 6:3, 5:5.

21.39 – Novi brejk, ne da se Novak! Još jednom se stegla ruka Švarcmanu u odlučujućim trenucima u kojima je Đoković odigrao možda i poen turnira. Iz neverovatne situacije je odigrao defanzivni lob i izborio brejk šansu. Iskoristio je i smanjio je na 6:3, 4:5.

21.32 – Đoković opet ispustio servis! Nažalost, nije Novak na nivou od petka. Forhend ga "izdaje" u trenucima kada mu je najviše potreban, pa je ponovo ostao bez svog servisa. Švarcman ima priliku da izjednači u setovima – 6:3, 3:5.

21.26 – Novakov eskpresni ribrejk! Kao i mnogo puta tokom karijere, srpski teniser uzvraća i za tili čas vraća egal u drugom setu (6:3, 3:4).

21.22 – Đoković pretrpeo brejk! Prvi problemi na servis Đokovića dogodili su se u šestom gemu drugog seta, kada je sa dve brze greške omogućio protivniku 0:30. Žalio se osvajač 15 grend slem titula na podlogu, ali je potom greške neutralisao sa dva izuzetna forhend vinera. Međutim, omaleni Argentinac je "ušao u udarac", skraćenim lopticama i bekhendima dolazio do poena i napravio prvi brejk u meču za 6:3, 2:4.

21.06 – Ponovo se ušlo u nešto ravniji deo meča koji je Argentinac pretio da prekine. Međutim, njegov napad je odličnim pasing-šotom odbio Đoković – 6:3, 2:2.

20.54 – Srbin uzvraća istom merom za 6:3, 1:1.

20.52 – Švarcman je bio uzdrman gubitkom seta, ali je nekako uspeo da se pribere i dobije gem na startu drugog.

20.46 – Novak dobio prvi set! Bez previše problema srpski igrač je materijalizovao stečenu prednost i poveo 1-0 u setovima, rezultatom 6:3.

20.42 – Đoković pravi brejk! Nije se činilo da će se situacija drastično menjati, ali je došlo do velikog pada u igri Argentinca. Švarcman je napravio tri velike greške, Novaku je bilo potrebno da samo drži lopticu u igri i dobija poene. Rezultat je 5:3.

20.33 – Prvi put od početka susreta Novak je uspeo da pripreti na servis rivala. Dobio je prvi poen, a onda odličnom defanzivom izborio 15:30. Švarcman je vinerom iz forhenda izjednačio, a onda servisima izjednačio na 3:3.

20.29 – Brzo se odvija situacija na Centralnom terenu "Foro Italika". Obojica su sigurna u gemovima u kojima serviraju, pa je posle razmenjenih rezultat 3:2.

20.20 – Još jedan gem sa "nulom", ovoga puta ide na konto prvog igrača na ATP listi. Završio ga je sa dva direktna poena forhendom i otišao na 2:1.

20.17 – Četiri greške Novaka u jednom "mlakom" gemu i Dijego je izjednačio na 1:1.

20.14 – Argentinac je otvorio duel forhend vinerom, a onda istim udarcem stigao i do 30:30. Tada je Đoković vezao nekoliko odličnih udaraca i poveo 1:0.

20.10 – Počeo meč Đokovića i Švarcmana servisom našeg igrača.

Đoković je do polufinala stigao nakon velikog preokreta protiv Huana Martina del Potra – taj meč završen je duboko iza ponoći i Novak je spasao dve meč lopte.

S druge strane, Švarcman je u dva seta eliminisao Keija Nišikorija i došao do prvog polufinala mastersa u karijeri.

Prvi i trenutno 24. teniser na ATP listi, do sada su dva puta odmeravali snage na terenu i oba puta pobede je odneo naš teniser.

Pobednik ovog susreta će se za trofej boriti protiv Rafaela Nadala koji je rutinski savladao Stefanosa Cicipasa.

Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 5.207.405 evra.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво