Teniski meč veka u Melburnu: Đoković i Nadal za istoriju

Teniski svet, ali i cela sportska planeta, sa nestrpljenjem očekuju finale Australijan opena između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, koje će bez dileme biti istorijsko.

Đoković želi rekordnu sedmu titulu u Melburnu i ukupo 15. grend slem, koji bi mu dao dodatni vetar u leđa u "poteri" za Rodžerom Federerom i njegovih 20. S druge strane, preporođeni Nadal bez izgubljenog seta došao je do finala, sa ciljem da osvoji 18. grend slem trofej.

Najveće tenisko rivalstvo u istoriji dobija 53. čin, od kojih se svakako najduže pamti finale Melburna iz 2012. godine, kada je Đoković slavio posle skoro šest sati veličanstvene borbe.

"Nadal je igrao neverovatno do finala, nije izgubio ni set, a nisam ni ja bio loš u poslednjih nekoliko mečeva. Finale dolazi u pravom trenutku za obojicu. Siguran sam da će biti dobar meč i verujem da će ljudi uživati" izjavio je Đoković.

Slično razmišlja i Nadal.

"Kroz karijeru smo gurali jedan drugog do samog limita. Srećan sam što imamo takav rivalitet i ono što će se dogoditi u nedelju biće još jedna epizoda", istakao je Nadal, koji bi u slučaju da osvoji titulu postao prvi u istoriji sa najmanje dve titule na svakom gren slemu.

Finale je na programu u nedelju od 9.30 sati, a Đoković vodi u međusobnom skoru 27:25.

Takođe, srpski as dobio je poslednji duel, u polufinalu Vimbldona prošle godine posle dva dana igre i pet setova borbe.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво