Đoković za RTS: Pokrenuo me izgubljeni set

Duel protv Medvedeva bio je fizički veoma zahtevan, a pokazalo se da je više snage imao Đoković. Ključni trenuci u meču viđeni su početkom trećeg seta kada je Rus vodio i imao tri vezane brejk lopte i tada se, po ko zna koji put, pokazalo da je za uspeh mentalna snaga podjednako važna koliko i tenisko umeće.

Najbolji teniser sveta plasirao se u četvrtfinale posle troipočasovne borbe u četiri seta, pobedom nad Danilom Medvedevim - 6:4, 6:7 (5:7), 6:2, 6:3.

Kada pogledamo čitav duel u celini, prvi set bio je najnezanimljiviji. Imao je Novak brejk viška i u drugom setu ali je Medvedev uspeo da se vrati, perfektan odmbrambeni tenis koji mu je na kraju doneo izjednačenje u setovima. Ni treći set nije počeo po planu, Rus je u četvrtom gemu imao tri vezane brejk lopte ali nije uspeo da ih iskoristi.

"Da, to je taj neki ključni period meča kada sam izgubio drugi set, i prva četiri gema trećeg seta, tu se lomio rezultat. Kada sam uspeo da spasim te tri brejk lopte video sam u sledećem gemu da je malo pao sa energijom pa sa ga pritisao", rekao je najbolji teniser sveta za RTS.

Za prolazak u polufinale Đoković će u sredu igrati protiv Japanca Keija Nišikorija, koji je savladao Pabla Karenja Bustu, iako je izgubio prva dva seta. Biće to njihov 18. međusobni susret, a od dosadašnjih 17 Novak je dobio 15.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи