Ђоковић преко Медведева до четвртфинала

Ђоковић – Медведев 3:1 (6:4, 6:7, 6:2, 6:3). Новак Ђоковић је победом над Данилом Медведевом успео да се пласира у четвртфинале Отвореног првенства Аустралије. Противник у борби за полуфинале биће му Јапанац Кеи Нишикори.

Новак Ђоковић наставља поход у Аустралији. Савладана је још једна препрека. После велике борбе, која је трајала више од три сата, наш тенисер је успео да стигне до циља. Медведев је пружио сјајан отпор, није се предавао, успевао да врати брејк, освоји други сет, ипак наш тенисер је био неумољив и извојевао је нову победу. Меч је обиловао дугим разменама, од којих је најдужа била она од 42 ударца.

После почетног одмеравања снага, наш тенисер у шестом гему користи другу брејк шансу и одузима сервис противнику. Када је Новак сервирао за сет, Рус је успео да врати брејк и продужи сет. Међутим, већ у наредном гему на сервис проивника Новак поново долази до брејка и осваја први сет са 6:4, Медведев није имао прилику за поправни.

У другом гему другог сета наш тенисер је пропустио пет брејк лопти, пропуштено је надокнадио у четвртом, када је искористио прву брејк шансу и тако стигао до предности.

Након што је у шестом гему Ђоковић пропустио још једну брејк прилику, Медведев је у наредном успео да одузме сервис нашем тенисеру и врати брејк. Потом су тенисери били сигурни на свој сервис па је сет решен у тај-брејку.

Медведев је од старта стекао предност, Новак се мучио на свој сервис што је резултирало губитком другог сета, 7:5 у тај-брејку.

Новак је спасао три везане брејк шансе на старту четвртог сета, да би у петом гему одузео сервис противнику, то је поновио и у седмом гему, а потом рутински решио трећи сет у своју корист – 6:2.

На старту четвртог сета наш тенисер је успео да спаси брејк прилику. Већ у наредном гему одузео је сервис противнику и дошао до брејка предности. Потом је мирно привео сет и меч крају да би још једним брејком ставио тачку на овај дуел – 6:3 у четвртом сету.

Ток меча:

14.42 – Крај меча. У деветом гему Новак осваја три везане меч-лопте. Користи трећу за 6:3 у четвртом сету.

14.30 – У шестом гему Медведев успева да запрети и освоји брејк лопту. Новак се успешно брани, потом везује још два поена и добија гем – 4:2.

14.14 – Ђоковић у наредном гему користи прилику и одузима сервис противнику – 2:1.

14.09 – Рус користи грешку нашег тенисера и долази до брејк прилике. Након још једне дуге размене Новак успева да изједначи. Уследило је још једно изједначење после предности за нашег тенисера. Ђоковић везује још два поена и осваја гем – 1:1.

14.03 – Медведев без изгубљеног поена осваја уводни гем четвртог сета.

13.59 – Крај трећег сета који је припао нашем тенисеру – 6:2.

13.53 – Ђоковић поново притиска сервис противника – 0:40. Користи трећу шансу и сада има два брејка предности – 5:2.

13.50 – Новак потом осваја гем са нулом и тиме потврђује брејк за 4:2.

13.47 – У наредном гему Ђоковић осваја брејк шансу, пропушта је. Уследило је још једно изједначење после предности за Медведева. Потом Новак осваја још једну брејк прилику, користи је и осваја брејк предности – 3:2. 

13.40 – Након освојеног свог сервиса, Медведев осваја три везане брејк прилике. Новак успева да се извуче и стигне до изједначења. Наш тенисер осваја гем за изједначење у трећем сету – 2:2.

13.26 – На старту трећег сета оба тенисера освајају своје сервисе – 1:1.

13.16Други сет решен је у тај-брејку, освојио га је Медведев. Први је до мини-брејка предности дошао Медведев, после маратонске размене од 42 ударца. Потом је Рус био сигуран на свој сервис – 3:0. Потом противник, након двоструке сервис грешке, осваја и други мини-брејк. Наш тенисер успева да врати један и смањи на 4:2. Потом Рус осваја четири везане сет-лопте, 6:2. Новак успева да се извуче и приђе на 6:5. Међутим, Медведев поново одузима сервис нашем тенисеру и осваја тај-брејк са 7:5.

12.55 – Потом су оба тенисера била сигурна на своје сервисе – 5:5.

12.43 – У наредном гему прети Рус, осваја брејк шансу и после велике борбе успева да реализује прилику и врати брејк, 4:3.

12.40 – Поново проблеми за Медведева на његов сервис, међутим, овог пута успева да се извуче спасе брејк лопту и освоји гем.

12.35 – Брејк за Новака! И на новом сервис-гему Медведева Новак осваја брејк шансу, али овога пута успева да је реализује за 3:1 у другом сету. Потом Ђоковић рутински осваја свој сервис-гем и потврђује предност на 4:1.

12.23 – Драматичан најдужи гем у мечу који на крају ипак осваја Медведев. Већ на првом сервис-гему Медведева Ђоковић долази до пет брејк шанси, али Рус успева да спасе свих пет и на крају ипак изједначи на 1:1 на старту другог сета.

12.07 – Нови брејк за Ђоковића и освајање првог сета! Новак успев да дође до нове брејк шансе коју претвара у освајање првог сета са 6:4 за вођство од 1:0 у сетовима.

12.00 – Рус је направио брејк у најбитнијем моменту и смањио на 5:4.

11.49 – Ђоковић осваја први брејк и води са 4:2! На трећем сервис-гему Медведева Новак успева да дође до две брејк шансе, од којих већ прву претвара у вођство од 4:2.

11.46 – Брејк шанса за Медведева. После две грешке Ђоковића, Медведев осваја прву брејк шансу у мечу. Ипак Новак успева да са сјајна два поена и првим асом сачува свој сервис за 3:2.

11.37 – Равноправан дуел на централном терену. Оба тенисера освајају своје сервис-гемове без изгубљеног поена, Ђоковић води са 2:1, а Медведев преузима сервис.

11.27 – Почео је меч. Први на сервису је Новак Ђоковић и рутински осваја свој сервис-гем са једним изгубљеним поеном за 1:0.

11.20 – Ђоковић и Медведев су изашли на терен после дуела Серене Вилијамс и Симоне Халеп који је, после велике борбе, добила Вилијамсова са 2:1 (6:1, 4:6, 6:4). Тенисери су почели загревање.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи