Nadal odustao od Pariza, Novak ponovo broj jedan!

Novak Đoković se vraća na prvu poziciju na ATP listi, pošto je Rafael Nadal odustao od turnira u Parizu.

Pre početka Mastersa u Parizu, bilo je jasno da će se Novak vratiti na prvo mesto ukoliko ostvari jednu pobedu više od Nadala na turniru.

Ipak, Španac je odustao od učešća na turniru zbog problema sa trbušnim mišićem, pa je posle konsultacija sa lekarima doneo odluku da ne rizikuje težu povredu.

Novak se vraća na prvo mesto ATP liste posle dve godine, odnosno nakon 31. oktobra 2016. godine.

Srpski teniser je prvi još od Marata Safina, koji je uspeo da se u istoj sezoni vrati na prvo mesto ATP liste a da nije bio među najboljih 20. Safinu je to pošlo za rukom 2000. godine, kada se na vrh vratio sa 38. pozicije, dok se Novak vratio sa 22. mesta.

Đoković po trenutnoj računici ima 7.535 bodova na ATP listi, Nadal nakon povlačenja ostaje na 7.480, a razlika između dva tenisera može da se poveća u zavisnosti od rezultata na turniru u Parizu. 

Đoković je savladao Portugalca Sozu na startu turnira, a Rafael Nadal je odustao od nastupa u Parizu, pa je srpski teniser od sledeće nedelje najbolji na svetu.

U narednom kolu turnira, Đoković igra protiv Damira Džumhura. Taj duel na programu je u četvrtak.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара