Читај ми!

Novak pobednički započeo 2017. godinu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedom je počeo 2017. godinu, pošto je u prvom kolu turnira u Dohi savladao Nemca Jan-Lenarda Štrufa u dva seta, 7:6 (7:1) i 6:3. Naredni rival našeg tenisera je Argentinac Orasio Sebaljos.

Đoković je u prvom međusobnom duelu sa 26-godišnjim Nemcem do trijumfa došao posle sat i dvadeset šest minuta.

Srpski teniser nije dobro počeo meč, mnogo je grešio, što je Štruf iskoristio i uz dva brejka brzo stigao do vođstva od 4:0.

Delovalo je da će Štruf, 63. teniser na ATP listi, lako privesti prvi set kraju, ali je Đoković u završnici podigao nivo igre, vezao je pet gemova zaredom i stigao do vođstva od 6:5.

Nemac je na svoj servis uspeo da izbori taj-brejk, ali u njemu nije bio konkurentan, a Đoković ga je dobio sa 7:1.

Đoković je i na početku drugog seta nastavio u istom ritmu, odmah je stigao do brejka, dok je na svoj servis lako dolazio do poena.

Stečenu prednost s početka u laganom ritmu sačuvao je do kraja i novim brejkom u devetom gemu okončao susret i izborio plasman u osminu finala turnira u Dohi.

Protivnik Đokovića u drugom kolu je Argentinac Orasio Sebaljos, 71. igrač sveta. On je u prvom kolu savladao Nemca Florijana Majera sa 2:1 (6:7, 6:4, 7:5) posle dva sata i 40 minuta igre.

Srpski i argentinski teniser se do sada nikad nisu sastajali.

Ovako je protekao meč:

17.10 – Kraj meča, Novak je savladao Štrufa sa 2:0 (7:6, 6:3).

16.55 – Za razliku od prvog dela igre, Đoković je daleko bolje otvorio drugi set. Odmah brejk, a za sada tu prednost ne ispušta i vodi sa 4:3.

16.30 – Novak je osvojio prvi set rezultatom 7:6. Posle 0:4, Đoković je preokrenuo, poveo sa 6:5, a potom u taj-brejku slavio – 7:1.

16.20 – "Probudio" se Đoković. Posle 0:4, stigao je do 5:5.

16.00 – Loš početak meča za Novaka. Odmah brejk Nemca, koji potom osvaja i svoj servis. A onda pravi novi brejk, bez izgubljenog poena, za vođstvo od 3:0.

15.45 – Počeo je meč. Prvi servis ima Đoković.

15.35 – Uskoro počinje meč u Dohi.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво