Ana Ivanović završila tenisku karijeru!

Srpska teniserka Ana Ivanović objavila je na svom Fejsbuk profilu da se povlači iz tenisa jer nije više u stanju da pruža maksimum na terenu. Vreme je da nastavim dalje, poručila je Ana.

Ana je to u utorak najavila, a u sredu uživo na Fejsbuku podelila tu vest sa svojim fanovima.

"Odlučila sam da se povučem iz profesionalnog tenisa. Teška odluka, ali ima dosta razloga za slavlje. Igram tenis od pete godine, kada sam videla Moniku Seleš na televiziji. Roditelji su mi pružili puno podrške, a svojevremeno sam bila prva na svetu. Bila sam prva na svetu 2008, osvojila sam 15 titula, igrala tri Grend slem finala, finale Fed kupa, kao i mnogo nezaboravnih mečeva. Mogu reći da je to odlično za devojku iz Srbije, ali pošto više nisam u mogućnosti da se i dalje takmičim na najvišem nivou, moram da se povučem. Šta dalje? Postaću ambasador sporta i zdravog života i istraživaću prilike u biznisu, modnoj industriji, između ostalog", rekla je, između ostalog, Ana u svom onlajn obraćanju javnosti, nakon kojeg je na društevnim mrežama zaživeo hešteg #ThankYouAna.

Ona je kasnije dala intervju za sajt WTA, u kojem je otkrila da odluku o povlačenju nije donela preko noći

Ana Ivanović (rođena 6. novembra 1987. godine) dugo je bila najbolje rangirana srpska teniserka.

Ona je u svojoj karijeri uspela da osvoji 15 turnira, među kojima i jedan Grend slem – Rolan Garos 2008. godine, što joj je omogućilo da zauzme prvo mesto na VTA listi, koje je držala dva meseca.

Sa reprezentacijom Srbije igrala je finale Fed kupa 2012. godine, u kojem su naše devojke izgubile od Češke.

U dosadašnjoj karijeri od turnira je zaradila nešto više od 15 miliona dolara.

Poslednjih sezona njena karijera je u padu, a 2016. godine ostvarila je tek 15 pobeda.

Od 12. jula ove godine je u braku sa fudbalerom Mančester junajteda, bivšim nemačkim reprezentativcem Bastijanom Švajnštajgerom.

 

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво