Ana Ivanović: Teže do titule na Vimbldonu nego u Parizu

Srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je da će za pobedu na Vimbldonu morati da se potrudi više nego što je bilo potrebno za osvajanje Rolan Garosa.

'Svesna sam da ću verovatno morati da se trudim više nego na Rolan Garosu, ali to je samo dodatni izazov... Potrebno je vremena da se posle šljake navikneš na travnatu podlogu...sve je mnogo brže, moraš da budeš oprezniji', rekla je Ivanovićeva na konferenciji za novinare dva dana pred početak drugog grend slema sezone.

Ivanovićeva je prošle godine stigla do polufinala Vimbldona gde ju je porazila potonja šampionka Venus Vilijams. 'Imam vrlo, vrlo snažan udarac, tako da mi trava odgovara', kazala je Ivanovićeva koja je ranije ovog meseca na Rolan Garosu osvojila svoju prvu grend slem titulu, ali i izbila na prvo mesto svetske rang liste teniserki.

'Ovo su svakako veoma emotivna vremena. Trebalo mi je nekoliko dana da shvatim šta sam uradila', rekla je 21-godišnja teniserka.

Ona je ocenila i da će joj na Vimbldonu najveće konkurentkinje biti teniserke kojima trava odgovara, kao što su sestre Serena i Venus Vilijams, kao i Marija Šarapova. 'Ipak, većinu njih sam već pobeđivala, a zaista bih volela kada bih uspela da ponovim partije iz Pariza i na Vimbldonu ostanem do kraja takmičenja', rekla je Ivanovićeva.

Druga teniserka sveta Jelena Janković istakla je da bi bilo sjajno kada bi, posle pobede Ivanovićeve na Rolan Garosu i Novaka Đokovića na Otvorenom prvenstvu Australije, ona uspela da osvoji treći grend slem za Srbiju. 'Bilo bi lepo kada bih postala treća iz Srbije sa grend slem titulom... To je samo pitanje vremena', navela je samouverena Jankovićeva, koja je prošle godine sa Britancem Džejmijem Marejom osvojila Vimbldon u konkurenciji mešovitih dublova.

Jankovićeva će, ipak, na Vimbldonu imati vrlo težak posao, pošto bi do finala, ako ne bude bilo iznenadjenja, morala da eliminise četvorostruku šampionku Venus Vilijams i Šarapovu, koja je pobedla 2004. godine. 'Ne mogu da verujem da je prošlo toliko vremena...Sada sam iskusnija, pametnija, fizički spremnija', kazala je 21-godišnja Ruskinja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво