Читај ми!

Lopez namučio Novaka, na redu je Federer

Đoković - Lopez 2:1 (4:6, 6:3, 6:1). Novak Đoković plasirao se u polufinale Monte Karla pošto je teže nego što se očekivlalo savladao Giljerma Garsiju-Lopeza. U borbi za novo masters finale Novak će igrati protiv Rodžera Federera (direktan prenos RTS).

Đoković je do šeste pobede iz isto toliko duela protiv Garsije-Lopeza došao teže nego što se očekivalo i posle dva sata i 13 minuta velike borbe.

Srpski teniser je posle Alberta Montanjesa i Pabla Karenja Buste svaldao i trećeg španskog tenisera na tuniru. Za razliku od prethodnih mečeva, kada je veoma ubedljivo i furiozno izlazio na kraj sa protivnicima, drugi reket sveta danas nije bilistao. Previše je grešio, delovao letargično na terenu, što je protivnik iskoristio i uneo nervozu u igru 26-godišnjeg Beograđanina.

Garsija-Lopez je odlično počeo meč, napravio dva brejka (4:1) i urpkos izgubljenom servisu došao do prednosti u setovima - 6:4.

Pretio je Španac i u nastavku meča, pri rezultatu 3:3 imao je dve brejk lopte, ali mu Đoković nije dozvolio da, posle Tomaša Berdiha, napravi još jedno iznenađenje na turniru.

Đoković, drugi teniser sveta, imao je 63 odsto ubačenog prvog servisa od čega je osvojio 74 procenata. Novak je imao 39 vinera, 45 neiznuđenih grešaka, naspram 16 direktnih poena i 30 grešaka Garsije-Lopesa.

Novak je popravio igru i sasvim zasluženo došao do trijumfa. On će u borbi za finale u subotu posle 15 sati igrati protiv Švajcarca Rodžera Federera (direktan prenos RTS), koji je pobedio Francuza Žoa-Vilfreda Tsongu sa 2:6, 7:6 (8:6), 6:1.

Biće to njihov 34 međusobni susret, Federer vodi sa 17:16 u pobedama, a poslednji put igrali su ove godine u finalu Indijan Velsa kada je Đoković slavio sa 2:1 u setovima.

U prvom polufinalu sastaće se Stanislas Vavrinka (Švajcarska) i David Ferer (Španija).

Masters u Monte Karlu igra se za ukupan nagradni fond od 3,45 miliona evra.

Ovako je tekao četvrtfinalni meč u Monte Karlu:

20.16 - Kraj meča, Đoković je u polufinalu Monte Karla gde ga čeka Rodžer Federer. Još jednom drugi reket sveta oduzima protivniku servis i više nego ubedljivo dobija treći set rezultatom 6:1.  

19.51 - Đoković postavlja stvari na svoje mesto, još jednom Lopez ostaje bez gema na svoj servis. Naš teniser tako ima lepu zalihu od dva brejka prednosti, a Špancu ostaje da žali za prilikama propuštenim u drugom setu.  

19.43 - Odmah na startu odlučujeućeg seta Đoković oduzima Lopezu servis i stavlja Špancu do znanja koje favorit u ovom susretu - 1:0. 

19.37 - Novak siguran na svoj servis, poslednji polufinalista turnira u Kneževini biće poznat nakon trećeg, odlučujućeg, seta - 6:3. I ovaj set završen je posle 45 minuta igre.

19.33 - Đoković koristi svoju prvu brejk šansu u drugom setu i oduzima protivniku servis. Naš teniser će imati priliku da na svoj servis osvoji drugi set i dođe do izjednačenja u ovom duelu. 

19.27 - Imao je Lopez 40:15 u sedmom gemu i dve meč lopte ali je naš teniser još jednom uspeo da spase svoj servis - 4:3. 

19.16 - Izvukao se Đoković iz neugodne situacije u maratinskom petom gemu. Neverovatni Španac igrom iznad svojih mogućnosti bio je blizu novog brejka. Na sreću, Novak uspeva da osvoji ovaj jako bitan gem i povede sa 3:2. Lopez igra možda i najbolji meč u svojoj karijeri!   

19.05 - Bez brejka u drugom setu, oba tenisera, za sada, sigurna na svoj servis - 2:2. 

18.49 - U odlučujućem desetom gemu Lopez na svoj servis izlazi kao pobednik i osvaja pri set! Novak je u i ovom gemu bio blizu novog brejka ali Španac vrlo dobrom igrom potvrđuje ranije stečeni brejk prednosti - 6:4.

18.27 - U šestom gemu naš teniser konsoliduje svoju igru i uspeva da oduzme protivniku servis i da vrati jedan brejk. 

18.21 - Još jednom rasrčani i motivisani Lopez kažnjava Novakovu opuštenost i brojne greške u igri. Španac pravi novi brejk za 4:1 u prvom setu. 

18.14 - Pri rezultatu 40:15 u terećem gemu Novak gubi pet vezanih poena i Španac prvi dolazi do brejka na meču! Lopez vodi sa 2:1.

18.10 - Oba tenisera sigurna na startu na svoj servis, rezultat je 1:1. 

18.03 - Počeo poslednji četvrtfinalni duel u Monte Karlu (RTS2). Đoković prvi na servisu. Plasman u polufinale već obezbedili Vavrinka, Ferer i Federer. 

17.40 - Kraj meča, Rodžer federer je treći polufinalista turnira u Kneževini. Treći set je u potpunosti pripao Švajcarcu koji je slavio sa 6:1. Dva sata i 25 minuta trebalo je Federeru da dođe do jubilarnog 50. polufinala na masters turnirima. Federer u polufinalu čeka boljeg iz duela Novaka Đokovića i Giljerma Garsije-Lopeza.

17.05 - Fantastičan drugi set odigrali su Tsonga i Federer, Švajcarac stiže do izjednačenja u taj-brejku. Trećeg polufinalistu Monte Karla odlučiće treći set. 

16.35 - Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se u polufinale u  konkurenciji dublova, pošto su pobedili Romaina Arneoda i Bendžamina Balrea iz Monaka sa 6:4, 6:3. Zimonjić i Nestor su na turniru postavljeni za pete nosioce, a u nastavku takmičenja igraće protiv pobednika meča Bob/Majk Brajan (SAD) - Žulijen Beneto/Eduard Rožer-Vaselan (Francuska).

15.55 - Žo-Vilfrid Tsonga vodi protiv Rodžera Federera (RTS2) sa 1:0 u setovima (6:2). Pobednik ovog meča je potencijalni protivnik Novaka Đokovića u polufinalu Monte Karla. 

14.58 - Poznat je prvi polufinalni par na Mastersu u Monte Karlu, sastaće se Stanislas Vavrinka i David Ferer. Vavrinka je u dva seta savladao Miloša Raonića, dok je Ferer napravio iznenađenje i istim rezultatom pobedio "kralja šljake" Rafu Nadala. 

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво