Srbija preskočila Hrvatsku

Pobedom Novaka Đokovića nad Marinom Čilićem u splitskom Spaladijumu, Dejvis kup reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale ovog takmičenja, gde će se sastati sa Česima. Atmosfera u Spaladijumu na trenutke zapaljiva. Novak pribran i ubitačan, umorni Čilić dao sve od sebe. 6:3, 6:3, 6:2.

Teniska reprezentacije Srbije plasirala se u polufinale Dejvis kupa, pošto je u četvrtfinalnom duelu u Splitu povela protiv Hrvatske rezultatom 3:1.

Odlučujući poen za selekciju Srbije osvojio je Novak Đoković, koji je savladao najboljeg hrvatskog tenisera Marina Čilića sa 6:3, 6:3, 6:2.

U poslednjem meču trebalo je da se sastanu Viktor Troicki i Ivan Ljubičić, ali su selektori uveli rezerve, pa će igrati Janko Tipsarević i Antonio Veić.

Srbiji je ovo prvi plasman u polufinale, a za ulazak u finale boriće se protiv selekcije Češke. Taj duel biće odigran u Beogradu od 17. do 19. septembra.

Đoković je odigrao sigurno najbolji meč u Dejvis kupu i gotovo je "počistio" sa terena 14. tenisera seta. Očekivalo se da bi to mogao da bude izuzetno težak posao za drugog igrača sveta, pogotovo zbog bučne publike, koja je često i nekorektno pokušavala da dekoncentrise našeg tenisera, ali je Đoković još jednom potvrdio da za nacionalni tim igra sa posebnim motivom i žarom.

Početak duela bio je iznad svih očekivanja, jer je Đoković posle samo 22 minuta vodio 5:0. Tada je na servis Čilića propustio dve šanse da dobije set 6:0, nakon čega se publika prvi put probudila.

Čilić je to iskoristio i dobio tri gema zaredom, a potom je u devetom gemu, posle dosta nervoze, Đokovć ipak realizovao svoj servis i poveo 1:0.

Drugi set je bio gotovo identičan. Najbolji srpski teniser je poveo 5:1, a potom je malo smanjio tempo i Hrvat je, kao u prvom setu, uspeo da vrati jedan brejk i da izgubio sa ipak pristojnih 6:3.

Najviše tenzija bilo je sredinom tećeg seta. Đoković je nakon brejka poveo 3:1, ali je Čilić odmah vratio brejk. U tom petom gemu sudija je bio primoran nekoliko puta da interveniše, jer su se iz publike stalno čuli zvižduci kada je Đoković servira.

Na kraju je arbitar dao zvaničnu opomenu hrvatskom timu, što je značilo da bi sledeći put Čilić bio kažnjen oduzimanjem poena. Hrvatski teniser je taj gem ipak dobio, ali je Đoković tada pokazao zbog čega je drugi igrač sveta. Već u šestom gemu je još jednom oduzeo protivniku servis, poveo 4:2 i Čilić se nakon toga predao.

Број коментара 110

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво