Читај ми!

Nadal: Ovo će biti moje najteže četvrtfinale

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da će mu meč sa Novakom Đokovićem biti najteže četvrtfinale na Rolan Garosu, a ulogu favorita dodelio je srpskom igraču.

"E, sad možemo da pričamo o Đokoviću", rekao je Nadal posle pobede u četiri seta nad Džekom Sokom.

"Ovo je bez sumnje moje najteže četvrtfinale na Rolan Garosu. Ali, to nije finale i ne, pobednik tog meča neće biti osvajač Rolan Garosa već polufinalista. A to je velika razlika. Čak i kad je meč ovako poseban, znate da je u pitanju četvrtfinale, a ne finale kao drugih godina", rekao je Nadal novinarima.

Njih dvojica su se ove godine sastali samo u Monte Karlu, kada je Đoković slavio u dva seta, 6:3, 6:3.

"Igrao sam dobro u Monte Karlu. Izgubio sam 6:3, 6:3, ali sam igrao odlično. Ali, ovo je Rolan Garos, ovo je drugačiji turnir. Rezultat u Monte Karlu vara, jer meč nije bio lak. Moram da igram malo bolje i pokušaću da igram bolje", rekao je Nadal.

Zbog trenutne forme i rejtinga, Đoković važi za favorita, što je Španac i priznao.

"Sada smo u četvrtfinalu, a Novak ima prednost. On je bez ikakve sumnje najbolji igrač na svetu. Vrlo je dominantan. Verovatno se svi slažu da je favorit, ali ja sam došao da se borim i nadam se da ću igrati najbolje što mogu. To je jedini način", rekao je Nadal.

Novinare je zanimalo i da li Nadal misli da mu je Đoković pomogao da postane igrač kakav jeste.

"Ne znam. Kao i uvek, konkurencija vam daje informacije o važnim stvarima. Novak je bio vrlo, vrlo dominantan u poslednjih nekoliko godina. Osim 2014. u prvih šest meseci, kada sam ja igrao dobro i zauzeo prvo mesto, a posle sam se povredio. Ali, u poslednjih godinu dana bio je vrlo dominantan. Jaki protivnici vam pomažu da znate da li je to što radite dovoljno", rekao je Nadal.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво