Novak nastavlja pohod na Rolan Garosu

Đoković – Miler 3:0 (6:3, 6:4, 6:4). Novak Đoković je u trećem kolu Rolan Garosa. Savladao je Luksemburžanina Žila Milera u tri seta. Naredni rival našeg asa je Australijanac Tanasij Kokinakis. Bojana Jovanovski izgubila u dublu. Od srpskih predstavnika svoje mečeve igraju još Viktor Troicki u singlu i Nenad Zimonjić u miks dublu.

Laka pobeda našeg asa. Iako je Miler pružio otpor, ipak naš as je pokazao da je za klasu ispred protivnika i bez većih problema se izborio sa svakim napadom Milera. Stekao se utisak da Đoković nije igrao punom snagom, već samo za par nijansi bolje od protivnika, što mu je bilo dovoljno da slomi otpor Luksemburžanina i plasira se u naredno kolo. Meč je trajao jedan sat i 50 minuta.

Novak odlično ušao u meč, nakon osvojenog svog servisa napao je protivnikov, stigao do brejk šanse, ali propušta ovu priliku. Ono što je propustio u drugom, nadoknadio je u četvrtom. Koristi greške protivnika i dolazi do dve brejk šanse. Koristi prvu i vodi sa 3:1. Đoković potom osvaja još dva gema sa nulom, jedan na svoj, a drugi na protivnikov servis. Potom Novak rutinski osvaja svoj servis za 6:1 u prvom setu.

Na startu drugog seta Miler konačno prekida niz našeg tenisera. Potom je zapretio i stigao do prve brejk šanse na meču. Novak odbija ovaj napad i rešava gem u svoju korist. U narednom gemu Novak je stigao do brejk lopti, dve propušta, treću koristi za prvo vođstvo u drugom setu – 2:1. Đoković potom sa nučom osvaja svoj servis i na taj način materijalizuje brejk. Potom je Novak rutinski priveo set kraju.

Pre Novakovog servisa za drugi set, prvi vođstvu od 5:4, usledila je pauza zbog medicinskog tajm-auta koji je tražio naš teniser zbog problema u desnoj preponi. Nakon ukazane pomoći Đoković je dobio svoj servis i rešio drugi set u svoju korist – 6:4.

Treći set. Nakon uvodnih gemova koje su teniseri rešili u svoju korist, naš teniser je napao servis protivnika. Nakon dva izjednačenja, naš as koristi treću brejk šansu i vodi sa 2:1. Novak potom vezuje još dva gema, uz jedan brejk i vodi sa 4:1.

U narednom gemu Novak poklanja protivniku dve vezane brejk šanse, tako što je loptu koja je išla u aut dodirnuo pre nego što je pogodila podlogu. Uspeva da se izvuče. Međutim, Miler osvaja i treću šansu, koju koristi i vraća jedan brejk, 4:2.

Tok meča:

17.59 - Kraj meča. Novak dobija svoj servis i rešava treći set u svoju korist sa 6:4.

17.57 - Novak ubrzo stiže do servisa za meč.

17.48 - Miler uspeva da vrati jedan brejk i smanji na 4:2, iskoristivši poklon našeg asa.

17.43 - Novak ponovo oduzima servis Mileru.

17.39 - Naš as osvaja svoj servis i vodi sa 3:1.

17.35 - Nakon uvodnih gemova, Novak u trećem oduzima servis protivniku i vodi sa 2:1.

17.25 - U međuvremenu, počeo je i meč između Viktora Troickog i Simona Bolelija.

17.25 - Novak se, posle ukazane medicinske pomoći, vraća na teren i osvaja naredni gem, ujedno i set – 6:4.

17.15 - Potom su oba tenisera bila sigurna na svoj servis. Pri rezultatu 5:4 za našeg asa, a pre njegovog servisa za drugi set Novak je tražio medicinski tajm-aut, zbog problema sa desnom preponom.

16.59 - Miler uz malo problema uspeva da osvoji svoj servis.

16.55 - Potom naš teniser sa nulom osvaja svoj servis i potvrđuje brejk.

16.52 - Đoković oduzima servis protivnika, iskoristio je treću brejk loptu, 2:1.

16.45 - I na startu drugog seta oba tenisera uspevaju da osvoje svoj servis.

16.35 - Novak servisom rešava prvi set u svoju korist – 6:1. Prvi set je trajao 22 minuta igre.

16.33 - Novak osvaja svoj servis sa nulom i potvrđuje brejk. Potom je osvojio i protivnikov, takođe, sa nulom 5:1.

16.25 - Novak oduzima servis protivniku. Iskoristio je prvu od dve vezane brejk šanse za 3:1 u prvom setu.

16.19 - Oba tenisera uspevaju da osvoje svoje servise na startu meča. 

16.12 - Počeo je meč između Novaka Đokovića i Žila Milera.

16.05 - Na podbacivanju novčića više sreće je imao naš teniser, koji je izabrao da prvi servira.

16.04 - Teniseri su izašli na teren. Nakon zagrevanja očekujemo početak meča.

12.00 - Bojana Jovanovski i njena dubl partnerka Lijang nisu uspele da se plasiraju u naredno kolo Rolan Garosa, pošto su u dva seta (6:2, 6:2) poražene od tandema Garsija/Srebotnik.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво