Novak nastavlja vladavinu u Rimu

Đoković–Federer 2:0 (6:4, 6:3). Novak Đoković je uspeo da odbrani titulu na Mastersu u Rimu, u finalu je savladao Švajcarca Rodžera Federera sa 2:0. Novaku je bilo potrebno 75 minuta da slomi otpor protivnika. Našem asu je to četvrta titula na tom turniru.

Novak je vladar Rima. Podigao je lestvicu rekorda na četiri zaredom osvojena mastersa na kojima je učestvovao. Federer je bio ravnopravan rival do finiša prvog seta i propuštene prilike za brejk. Nakon toga njegova igra se raspala. Od tog trenutka Novak je kontrolisao igru i lako stigao do trijumfa.

Od samog starta oba tenisera su bila sigurna na svoj servis. Novak je bio nešto ubedljiviji, ali Švajcarac je ipak prvi stigao do brejk šanse i to u devetom gemu. Posle velike borbe naš teniser je uspeo da se odbrani i osvoji svoj servis. Već u narednom gemu, kada je Federer servirao za ostanak u setu, Novak uspeva da iskoristi svoju prvu brejk šansu u meču i prvi set dobija sa 6:4.

Gubitak seta je poremetio igru Švajcarca. Novak to koristi i nakon osvojenog svog servisa oduzima servis Federeru i dolazi do ranog brejka. Imao je Đoković šansu za još jedan brejk, međutim, Rodžer je uspeo da se izvuče i smanji na 3:1 u drugom setu.

Novak se potom koncentrisao na svoj servis i rutinskom igrom stigao do prilike da servisom meč reši u svoju korist. Švajcarac je krenuo na sve ili ništa. Međutim, Novak je imao spreman odgovor, uspeva da odbije napad protivnika i dođe do dve vezane meč lopte. Koristi drugu i rešava gem, set i meč u svoju korist – 6:3 u drugom setu.

Ovo je četvrta Đokovićeva titula na Mastersu u Rimu, inače 53. u karijeri. Đoković je osvojio 24. titulu na turnirima masters serije. U tom segmentu bolji od njega je još samo Španac Rafael Nadal, koji je osvojio 27 Masters turnira.

Ovo je peti trijumf Đokovića u tekućoj sezoni, nakon osvajanja Australijan opena, Indijan Velsa, Majamija i Monte Karla.

Đoković: Samo da ovo potraje... 

Novak Đoković rekao je da je Rodžera Federera odigrao najbolji meč na turniru u Rimu i da je ova godina možda najuspešnija u njegovoj karijeri.

"Ovo je bila moja najbolja partija ove nedelje na turniru i to na ovako važnom meču, protiv najjačeg rivala kakav je Federer. Ovo je jedan od omiljenih turnira i možda moja najuspešnija godina, možda bolja i od 2011.", rekao je Đoković na italijanskom jeziku po dobijanju trofeja.

Đoković je ostvario 22. uzastopnu pobedu, a poslednji poraz pretrpeo je od Federera, 28. februara u finalu turnira u Dubaiju.

"Nadam se da ću tako nastaviti i na Rolan Garosu i ostalim turnirima. Drago mi je što nastavljam da igram u jakom ritmu i što imam samopouzdanja, želim da to potraje", dodao je prvi teniser sveta.

Federer je igrao u četvrtom finalu u Rimu i četvrti put je poražen. Turnir u Rimu je jedini od većih koje 34-godišnji Švajcarac nije osvojio.

"Neki igrači bi bili srećni da dođem za deset godina, lako bi me pobedili", rekao je Federer kroz osmeh.

"Za obojicu je bila naporna polusezona. Na ovom turniru sam odlično igrao, ali bio je neko ko je bio jači, Đoković je igrao suviše dobro i čestitam mu. Hvala navijačima na podršci, vidimo se sledeće godine", dodao je Federer.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво