Читај ми!

Siguran Noletov start

Đoković–Lopez 2:0 (6:2, 6:1). Najbolji teniser sveta počeo je završni deo sezone pobedom nad Špancem Giljermom Garsijom Lopezom na turniru u Pekingu. Đoković je meč dobio sa 2:0 posle neočekivanog i neobičnog prvog seta, u kome Garsija Lopez nije odbranio nijedan svoj servis, ali je osvojio čak dva brejka. U narednom kolu Đokovićev rival je Kanađanin Vasek Pospišil, koji je savladao Lukasa Rosola sa 2:0 (6:4, 6:3).

Đoković je ipak bio impresivan na startu pohoda na odbranu titule u Pekingu, što najbolje pokazuje odnos vinera u današnjem meču – 15:4.

Najbolji srpski teniser nije dozvolio nikakvo iznenađenje, Lopez je od početka do kraja meča bio u njegovoj senci.

Posle ubedljivo dobijenog prvog seta, Đoković je u istom ritmu otvorio i drugi, a posle brejka u četvrtom gemu (3:1) dozvolio je Lopezu samo jednu brejk šansu. Posle toga, srpski teniser je ređao poene kao na traci i otvorio vrata drugog kola – u kojem će se sastati sa Kanađaninom Vasekom Pospišilom, koji je bio bolji od Čeha Lukaša Rosola sa rezultatom 6:3, 6:4.

Đoković je samo jednom igrao protiv Pospišila – prošle godine u Beogradu u Dejvis kupu kada ga je pobedio sa 3:0 u setovima.

Kako je tekao meč:

09.51 – Rutinska pobeda Novaka Đokovića. Sigurnim servisom Novak meč privodi kraju i sa 6:2, 6:1 dobija pevi duel u Pekingu. 

09.49 – Novi Novakov brejk za 5:1, vodi u finiš meča. Najbolji teniser sveta servira za pobedu. 

09.44 – Garsija se ponovo našao u brejk šansi, ali je Đoković uspeo da sačuva servis i poveća rezultat na 4:1 u drugom setu.

09.38 – Drugi set je počeo znatno mirnije i oba tenisera su odbranila svoje servise. Na drugom servisu Garsije, Đoković osvaja brejk i vodi sa 3:1.  

09.23 – Novak dobija prvi set sa 6:2. Giljermo Garsija Lopez nije uspeo da odbrani nijedan svoj servis i gubi prvi set sa dva osvojena brejka na početku meča.  

09.16 – Đoković uspeva da spase tri brejk lopte i dobije svoj servis za 5:2. 

09.11 – Nole osvaja i treći brejk za 4:2! Garsija ne uspeva da osvoji ni poen na svom trećem servisu.  

09.07 – Neočekivane oscilacije u servisu Novaka Đokovića. Giljermo Garsija Lopez koristi drugu brejk šansu i ponovo osvaja servis svog protivnika za 3:2. 

09.03 – Novi brejk za Novaka. Garsija ne uspeva da sačuva ni drugi servis i najbolji teniser sveta osvaja drugi brejk za 3:1. 

08.56 – Garsija uzvraća brejkom! Giljermo Garsija Lopez uspeva da vrati brejk za 2:1. 

08.53 – Novak sigurno dobija servis bez izgubljenog poena i osvaja prvi protivnikov servis za vođstvo od 2:0. 

08.45 – Počelo zagrevanje igrača sa desetak minuta zakašnjenja od vremena predviđenog za početak meča. Prvi će servirati Novak Đoković.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво