Читај ми!

Serena prejaka za Anu

Ivanović - Vilijams 0:2 (4:6, 1:6), kraj. Ana Ivanović nije uspela da se domogne trofeja u Sinsinatiju. Serena Vilijam bila je neprelazna prepreka za našu teniserku. Ana će se nakon ovog turnira ponovo vratiti među deset najboljih teniserki, biće deveta na novoj VTA listi. Ana: Dobila sam od Serene lekciju iz servisa.

Ana Ivanović nije imala snage da se odupre favorizovanoj Amerikanki. Serena Vilijam demonstrirala je zašto je i dalje najbolja teniserka sveta. Naša teniserka bila je ravnopravan rival samo u prvom setu. Potom je usledio pad u igri, koji Vilijamsova vešto koristi i rutinski rešava meč u svoju koristi. Zanimljivo, ovo je bila 62 titula za Serenu, a tek je prvi put osvojila turnir u Sinsinatiju.

Ivanović je odlično počela meč, u prvom gemu je napravila brejk, a potom je, iako se suočavala sa brejk loptama, povela i sa 3:1. Prva teniserka sveta je u petom setu uspela da spasi čak tri brejk lopte i da smanji na 3:2, da bi u naredna dva gema i preokrenula rezultat u svoju korist.

Naredna dva gema su kratko trajala, teniserke su bile sigurne na svoj servis. U desetom gemu je srpska teniserka servirala za opstanak u setu, ali je posle dve duple servis greške praktično poklonila i gem i set Amerikanki.

U drugom setu igrala je samo jedna teniserka. Ivanović je u drugom setu uzela samo jedan gem, tako da je najbolja igračica sveta bez mnogo problema prvi put u karijeri osvojila titulu u Sinsinatiju.

Ana: Dobila sam od Serene lekciju iz servisa

Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je posla poraza u finalu WTA turnira u Sinsinatiju da je od Amerikanke Serene Vilijams dobila lekciju iz servisa.
Posle impresivnih nastupa u prethodnim mečevima i maratonske borbe u polufinalu protiv Marije Šarapove, Ivanovićeva nije imala rešenja da zaustavi svetskog broja jedan, pa je zasluženo izgubila.

"Dobila sam lekciju od Serene iz servisa. Međutim, bio je to odličan meč, iako sam izgubila. Ponovo sam među prvih 10 u svetu, ali to zaista nije važno. Uživala sam ovde na terenu", rekla je Ivanovićeva.

Ona je dodala da sa zanimanjem iščekuje nastup na predstojećem gren-slemu u Njujorku.

"Radujem se US Openu. To je poslednji gren-slem sezone i jedan je od najuzbudljivijih. Pokušavam dobro da radim, želim samo napred", kazala je srpska teniserka.

Mlađa od sestara Vilijams ovom pobedom osvojila je 62. WTA titulu u karijeri, ali prvu u Sinsinatiju.

"Neverovatno je da sam konačno pobedila ovde. Veoma sam uzbuđena. Nije bilo lako protiv Ane, ona udara zaista jako i može svakoga da pobedi", rekla je Vilijams.

Amerikanki je za trijumf u Sinsinatiju pripala novčana nagrada od 467.300 dolara plus 900 WTA bodova, a Srpkinji 227.000 dolara i 585 bodova.

 

 

 

Tok meča:

21.13 - Nakon 62 minuta igre serena dolazi do tri vezane meč lopte, koristi prvu i dobija meč, 6:1 u trećem setu. Kraj meča.

21.10 - Serena ponovo oduzima servis našoj teniserki i dolazi do prednosti od 5:1 i imapriliku da servisom reši meč u svoju korist.

21.04 - Prva do brejka u drugom setu dolazi Amerikanka. Serena koristi prvu od dve vezane brejk šanse u četvrtom gemu i vodi sa 3:1 u drugom setu.

20.55 -  Amerikanka koristi pad u igri naše Ane. Na startu drugog seta nakon osvojenog svog servisa pokušava da stigne do brejka. Ana uspeva da se odbrani i nakon velike borbe osvaja svoj servis, 1:1.

20.49 - Ana servira za opstanak, Serena napada njen servis, 15:30, usledile su dve vezane dvostruke servis greške naše teniserke i bukvalno je poklonila gem i set protivnici, 6:4 u prvom setu. 

20.41 - Ana uspeva da prekine seriju od tri vezana gema protivnici, osvaja svoj servis, 4:4.

20.35 - Nastavlja se velika borba. Serena ponovo preti i sada ima tri vezane brejk prilike. Koristi prvu i vraća brejk 3:3.

20.30 - Ana nastavlja sa dobrom igrom, koristi svaku priliku da napadne servis protivnice, i ponovo dolazi do brejk šanse. Snažan servis Amerikanke, izjednačenje. Naša teniserka dolazi do nove brejk lopte, usledilo je novo izjednačenje. Treća brejk šansa odlazi u nepovrat. Sada Vilijams ima gem loptu, usledila je greška na mreži i protivnica uspeva da osvoji svoj servis gem. 

20.24 - Novi napad serene na servis naše teniserke. Protivnica osvaja dve vezane brejk lopte. Ana se uspešno brani, 40:40.  Usledilo je još jedno izjednačenje nakok prednosti za našu teniserku. Ivanovićeva potom vezuje još dva poena i osvaja gem, 3:1.

20.15 - Naša teniserka ne koristi dve gem šanse na svoj servis, ipak uspeva da se odupre pritisku protivnice i osvoji svoj servis, 2:0.

20.12 - Ana je krenula hrabro. Na startu je napala servis protivnice i dolazi do dve vezane brejk lopte. Koristi prvu i vodi sa 1:0.

20.09 - Počeo je meč između Ane Ivanović i Serene Vilijams.

20.02 - Na podbacivanju novčića sreća je bila naklonjena Sereni, koja je izabrala da servira na startu meča.

20.00 - Teniserke su izašle na teren. Nakon zagrevanja očekujemo početak meča.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво