Читај ми!

Ana u finalu Sinsinatija!

Ana Ivanović je u finalu Sinsinatija. Savladana je Ruskinja Marija Šarapova sa 2:1 po setovima 6:2, 5:7, 7:5. Posle dva sata i 48 minuta bespoštedne borbe Ana je uspela da se plasira u finale gde je očekuje Amerikanka Serena Vilijams.

Dramatično polufinale, koje je zadovoljilo sve teniske sladokusce. Meč pun fantastičnih poteza, neiznuđenih grešaka, brejkova i preokreta. Ana je konačno pobedila sebe na psihološkom planu i uspela da se vrati nakon velikog pada, kada je izgubila dobijeno u u drugom setu. ovo je bio drugi trijumf ove godine protiv Ruskinje, predhodno je Ivanovićeva slavila u Rimu. Velika pobeda naše teniserke, koja je dokazala da je u odličnoj formi i da povratak u vrh ženskog tenisa nije slučajan.

Sjajan prvi set za našu teniserku. Krenula je Ana silovito. Nakon uvodnih gemova koje su obe teniserke rešile u svoju korist, Ivanovićeva preuzima inicijativu. Uz jedan brejk osvaja tri vezana gema i vodi sa 4:1. Šarapova pokušava da se vrati u set. Osvaja svoj servis, a potom napada i Anin. Međutim, Ivanovićeva odbija pritisak protivnice, osvaja servis i vodi sa 5:2. Na servis Ruskinje koristi prvu od dve vezane set lopte i osvaja prvi set.

Nastavila je naša teniserka sa sjanom igrom i u drugom setu. Lomila je protivnicu, dva puta joj oduzima servis i vodi sa 4:0. Potom Ana dolazi do 5:2. Kada se očekivalo da će Ivanovićeva do kraja slomiti otpor Šarapove, dolazi do pada u igri. Protivnica koristi svaku grešku i vraća se u meč. Ana dva puta propušta priliku da servisom reši meč u svoju korist. Ruskinja preokreće rezultat i sa pet vezanih gemova dobija drugi set sa 7:5.

Odlučujući treći set servisom je počela naša teniserka i osvojila je svoj servis. Na servis Ruskinje, posle dva odigrana poena Ivanovićevoj je pozlilo, nakon ukazane medicinske pomoći stegla je zube i nastavila meč. Šarapova dolazi do izjednačenja. U naredna dva gema protivnice su razmenile po jedan brejk. Šarapova ponovo uspeva da oduzme servis našoj Ani i vodi sa 3:2. Ivanovićeva ne uspeva da uzvrati i protivnica povećava prednost. Naša teniserka potom osvaja servis bez igubljenog poena i smanjuje na 4:3.

U narednom gemu Ana dolazi do dve vezane brejk šanse, dupla sevis greška i brejk za našu teniserku, 4:4. Vidno iznervirana Ruskinja aludirala je na merenje pritiska našoj teniserki tokom medicinskog tajm-auta, loš gest, ali Šarapova na sve načine pokušava da ponovo poremeti protivnicu. Uspeva i ponov ima brejk šansu, Ana uspeva da se odbrani, ali protivnica koristi sledeću šansu i ponovo ima brejk prednosti - 5:4.

Šarapova je servirala za meč. Ana se ne predaje, napada servis protivnice i dolazi do dve brejk lopte, propušta ih. Posle još jedne Anine greške Ruskinja dolazi do prve meč lopte. Ivanovićeva uspeva da se odbrani. Nova meč lopta za protivnicu, i novo izjednačenje. Dupla servis greška i Ivanovićeva ima treću brejk loptu u gemu, još jedna dupla greška i Ana dolazi do brejka i izjednačenja 5:5.

Teniserkama je sve teže da zadrže svoj servis u narednom gemu Ana ima problema i Ruskinja dolazi do brejk lopte. Ivanovićeva uspeva da se izvuče i osvoji svoj servis gem i povede sa 6:5. Na servis Šarapove naša teniserka osvaja dve vezane meč lopte. Koristi drugu i dobija treći set sa 7:5.

Protivnica Ane Ivanović u finalu biće Amerikanka Serena Vilijams.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво