Читај ми!

Novaku srpski derbi

Prvi reket sveta Novak Đoković plasirao se u drugo kolo turnira u Dubaiju, savladavši Viktora Troickog sa 6:1, 6:4. Nole u narednom kolu sa Robertom Bautistom Agutom, 55. igračem na ATP listi.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se danas u osminu finala turnira u Dubaiju, pošto je savladao Viktora Troickog sa 2:0 (6:1, 6:4). Meč je trajao jedan sat i osam minuta.

Đoković je u prvom setu prepustio protivniku samo jedan set. U nastavku je Troicki uspeo da pronađe način da se bolje suprotstavi, ali je posle 4:4 Đoković dobio naredna dva gema i završio meč.

Prvi reket Srbije je u svim elemntima nadigrao Troickog i rutinski se plasirao u dalje takmičenje. Ovo je bila 13. pobeda Đokovića nad Troickim koji je do sada slavio samo jednom – u Umagu 2006. godine.

Naredni protivnik Đokoviću biće 55. igrač sveta Španac Roberto Bautista Agut koji je bio bolji od Belgijanca Davida Gofena rezultatom 6:2, 7:5. Njih dvojica se do sada nisu sastajali.

Novak je posle meča izjavio da je bio izuzetno motivisan da posle tri četiri nedelje pauze dobro startuje na ATP turniru u Dubaiju.

"Nisam igrao tenis tri ili četiri nedelje, tako da sam bio izuzetno motivisan da dobro startujem, što sam i učinio. Naročito sam zadovoljan kako sam odigrao u prvom setu", rekao je Đoković.

"Dobro sam odgovarao na njegov servis i zaista sam zadovoljan svojim izdanjem. Nadam se da ću tako i nastaviti", rekao je Đoković, koji je ovom pobedom nastavio uspešni niz od oktobra prošle godine, uključujući treći uzastopni trofej na Australijan openu.

Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u drugo kolo ATP turnira u Dubaiju, pošto je danas izgubio od Rusa Nikolaja Davidenka sa 6:0, 7:5.

Nenad Zimonjić i Šveđanin Robert Lindšted uspešno su startovali u konkureniji dublova, pošto su pobedili američko-australijski par Erik Butorac/Pol Henli sa 6:3, 6:4.

Zimonjić i Lindšted će u drugom kolu igrati protiv Rusa Nikolaja Davidenka i Belgijanca Dika Normana, koji su bili bolji od braće Novaka i Marka Đokovića.

Na turniru u Dubaiju, koji se igra za nagradni fond od dva miliona dolara, postavljeni su za treće nosioce.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво