Njujork uživo: Njeno veličanstvo Serena

Sinoć je tornado prekinuo Davida Ferera, danas ga je "tornado" u vidu Novaka Đokovića "oduvao" sa Kvinsa sa 2:6, 6:1, 6:4, 6:2. Nole će se za drugu titulu u Njujorku boriti sutra od 22 sata protiv Marija. Serena Vilijams po četvrti put osvojila trofej Kvinsa.

Nova šampionka Ju-Es opena je Serena Vilijams nakon pobede nad Beloruskinjom Viktorijim Azarenko u tri seta, 6:2, 2:6, 7:5. Azarenka je bila nadomak trijumfa, imala je servis za pobedu ali joj fantastična Serena to nije dozvolila. Američka teniserka je tako došla do svoje četvrte titule u Njujorku.

01.08 - Kakvo finale, Serena oduzima protivnici servis za meč, sve je i dalje otvoreno, 5:5.

00.52 - Azarenka ponovo napada Serenin servis za vođstvo od 4:3.

00.40 - Serena uzvrća udarac, 2:2 u trećem setu.

00.32 - Beloruskinja nastavlja sa sjajnom igrom. Oduzima Sereni servis već u trećem setu.

00.13 - Pobednica ovogodišnjeg Ju-Es opena biće poznata nakon trećeg seta. Nakon prvog seta delovalo je da je sve gotovo, ipak, Beloruskinja se revanširala Sereni 6:2 u drugom setu. Na redu je set odluke.

00.00 - Još jedan brejk poen za Azarenku koja sada vodi sa 4:1 u drugom setu. Viktorija se vratila u meč. 

23.37 - Potpuno neočekivano, na početku drugog seta brejk pravi Azarenka za vođstvo od 1:0. 

23.32 - Samo 34 minuta igre bila su dovoljna Sereni da osvoji prvi set. Napravila je dva brejka i ovaj deo igre dobila sa 6:2.  

23.25 - Azarenka pokušava da pruži otpor Sereni, ali domaća teniserka i dalje ima brejk prednosti i trenutno vodi sa 4:2. 

23.10 - Serena u svom stilu igra i finalni meč, brejk u ranoj fazi doneo joj je vođstvo od 3:0.

22.58 - Počeo je finalni meč Ju-Es opena između Azarenke i Serene Vilijams koji će odlučiti ko je nova kraljica Njujorka. 

21.28 - Od 22.30 je na programu žensko finale. Za titulu Serena Vilijams protiv Viktorije Azarenke. 

19.40 - Poštujem Marija kao igrača i osobu. Ovo mu je peto finale i biće izuzetno motivisan, ali i ja sam motivisan da osvojim grend slem titulu. Znam kakav je osećaj osvojiti titulu ovde i verujem da će mi to pomoći, rekao je Nole posle meča.

19.19 - Četvrto finale za Novaka Đokovića na Ju-Es openu. Naš teniser je, za razliku od juče, dominirao tokom celog meča i ubedljivo savladao borbenog Davida Ferera sa 3:1 (2:6, 6:1, 6:4, 6:2).  Sutra od 22 sata protiv Britanca Endija Mareja za drugu titulu u Njujorku.

19.02 - Velikih dva brejka prednosti. Ferer ponovo bez rešenja za Noleta na svoj servis. Đoković sada vodi sa 3:0 u četvrtom setu.

18.52 - Početak "iz snova" i četvrtog seta. Španac već na startu gubi servis.

18.48 - Na fantastičan način Đoković osvaja i treći set. As udarcem Novak osvaja deseti gem i stiže do velike prednosti u meču. Naš teniser vodi sa 2:1 u setovima.

18.38 - Ne da Novak prednost, oduzima Špancu servis za vođstvo od 4:3. 

18.25 - Ferer se vraća u treći set, oduzima Noletu servis i osvaja gem na svoj servis. 

18.07 - Nastavlja naš teniser u istom ritmu, opet oduzima servis rivalu na startu trećeg seta. 

18.01 - Đoković je uspeo da izjednači rezultat na 1:1 u setovima. Ferer u drgom setu deklasiran, 6:1. Na redu je treći set.

17.41 - Nole još jednom oduzima servis Fereru. Juče i danas - dva totalno različita meča. Novak sada ima prednost od 4:0 u drugom setu. 

17.32 - Đoković je danas mnogo više koncentrisaniji nego juče. Odmah na startu drugog seta oduzima servis Špancu i vodi sa 2:0.

17.23 - David Ferer nastavlja gde je sinoć stao. Kako sada stvari stoje sinoćni tornado nije ga omeo. Lako osvaja osmi gem i dobija prvi set rezultatom 6:2. 

17.15 - Đoković i Ferer se zagrevaju. Meč počinje uskoro. Ferer vodi 5:2 u prvom setu. 

13.00 -  Španski teniski savez nezadovoljan je odlukom organizatora Ju-Es opena da zbog loših vremenskih uslova u Njujorku prekinu polufinalni meč izmedju Davida Ferera i Novaka Đokovića. Španski savez smatra da su organizatori znali za nevreme i da su mogli meč Ferera i Đokovića da premeste na teren Luj Armstrong.

12.00 - Na Ju-Es Openu, posle skoro tri decenije, uskoro neće više biti popularne "supersubote", dana kad se igraju sva polufinala. Organizatori će se najverovatnije odlučiti da već od naredne sezone na ovom grend slemu subota bude slobodan dan kada će teniseri pauzirati između polufinala i finala. Na ovaj korak organizatori će se odlučiti zbog vremenskih uslova, koji poslednjih nekoliko godina prave ozbiljne probleme, i zbog želje tenisera da se što bolje pripreme za finale.

11.00 - Nevreme koji je prethodni dan pogodio istočnu obalu SAD, izazvalo je i tornado u blizini Njujorka. Za sada nema podataka o većoj materijalnoj šteti ili ljudskim žrtvama, osim što su pojedini delovi grada ostali bez struje.

10.00 - Dan posle tornada, meteorolozi najavljuju sunčan dan u Njujorku. To znači da meč između Novaka Đokovića i Huana Ferera u polifinalu Ju-Es Opena, ne bi trebalo da više bude prekidan.

Број коментара 53

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво