Читај ми!

Kampaco protiv Bajerna igra prvi meč u dresu Zvezde u Evroligi

Košarkaš Crvene zvezde Fakundo Kampaco odigraće prvi meč u dresu crveno-belih u Evroligi protiv Bajern Minhena u četvrtak.

Argentinski reprezentativac Kampaco potpisao je ugovor sa Crvenom zvezdom sredinom decembra prošle godine, a saradnja je ozvaničena do juna 2024. 

Neposredno nakon dolaska Kampaca u Zvezdu, Evroliga je kaznila srpskog i regionalnog šampiona novčano sa 25.000 evra zbog kršenja Pravila o finansijskoj stabilnosti i fer-pleju.

Istovremeno, Košarkaški klub Crvena zvezda bio je kažnjen zabranom registracije novih igrača i trenera do 28. februara 2023. godine.

Nakon ove zabrane, saga u vezi sa Fakundom Kampacom i njegovim nastupom u Evroligi je završena. 

Elitno evropsko košarkaško takmičenje tim povodom se obratilo putem Tvitera porukom podsećanja da će Kampaco biti u timu Zvezde na meču protiv Bajerna. 

Utakmica između minhenskog i beogradskog kluba na programu je u četvrtak od 19.00.

Pregled Kampacove karijere 

Prve ozbiljne korake Fakundo Kampaco napravio je u Mar del Plati sa Penjarolom, gde je osvojio četiri titule prvaka Argentine pre nego što je prešao u Real iz Madrida.

Prve dve sezone u Španiji proveo je u Mursiji kao pozajmljeni igrač "kraljevskog kluba", da bi kasnije sa timom iz Madrida osvojio dve Evrolige, tri titule prvaka Španije, Kup kralja i četiri Superkupa.

U poslednjoj sezoni u Realu po meču je prosečno beležio devet poena i sedam asistencija za 25 minuta na parketu.

Od 2020. godine argentinski plejmejker igrao je u NBA ligi - prvo u Denver nagetsima sa srpskim košarkašem Nikolom Jokićem, a potom u Dalas mevriksima, gde nije uspeo da se nametne.

Sa reprezentacijom Argentine osvojio je titulu vicešampiona sveta u Kini 2019. godine, a saigrač mu je bio još jedan igrač Crvene zvezde – Luka Vildoza.

Na predstojećem Svetskom prvenstvu Argentina neće igrati, jer je doživela težak poraz od Dominikanske Republike na svom terenu u Mar del Plati.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво