Читај ми!

Odlična utakmica bez megazvezda: Baksi preko Sansa do 14 pobeda u nizu

Milvoki baksi bez Janisa Adetokumba savladali su 104:101 Finiks sanse bez Kevina Durenta na domaćem parketu.

Izostanak Adetokumba i Durenta zbog povreda odvratio bi mnoge ljubitelje košarke, jer nema duela dve superzvezde, samim tim ni meč se smatra toliko interesantnim.

Međutim, Baksi i Sansi su uprkos tome priredili sjajnu utakmicu okončane u penal završnici.

Gostujući Finiks je uspeo da preokrene u poslednjoj deonici i povede posle većeg dela meča provedenog u zaostatku.

Na 30 sekundi do kraja rezultat je bio 100:100 i produžeci su mirisali u vazduhu. Bruk Lopez je iz pik end rol akscije sa Midltonom poentirao na 102:100, Sansi polušavaju da preko Devina Bukera uzvrate, ali mladom beku ispada lopta u prodoru ka košu. Džo Ingls je polovičan sa penala, promašivši drugo bacanje. Sledi borba za loptu, koja odlazi u aut i sudije posle revidiranja usporenog snimka sude da je lopta za Milvoki. Džru Holidej je taktički rano faluiran i poslat na liniju za slobodna bacanja, odakle pogađa jedan od dva šuta. 

Ostalo je šest sekundi do kraja, Kris Pol šalje dugačak i rizičan pas ka Devinu Bukeru, koji hvata loptu, šutira trojku iz kornera uz kontakt Inglsa i promašuje. Malo je falilo da lopta uđe i da Sansi imaju priliku za 3+1 u poslednjoj sekundi, te da time izbore produžetak.

Buker promašuje prvo, pogađa drugo slobodno bacanje i takmički ne pogađa treće. Tu se našao Bruk Lopez da skokom obezbedi 14. trijumf Baksa u nizu.

Prvi strelac pobedničkog sastava bio je Džru Holidej sa 33 poena, Lopez je ostvario dabl-dabl od 22 poena i 14 skokova, uz četiri blokade. Kris Midlton je završio sa 11 poena, 10 skokova i šest asistencija.

Devin Buker je za Sanse ubacio 24 poena, Deande Ejton 22 i uhvatio 11 skokova, Kris Pol je zabeležio 18 poena, sedam asistencija i pet skokova.

Baksi su se sa skorom 43-17 približili na jednu pobedu Boston seltiksima na vrhu Istoka. Finiks je četvrti na Zapadu sa 33-29, a čeka se debi Durenta. 

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво