Читај ми!

Pešić: Rezultati, medalje i trofeji ne zavise samo od nas, raduje Jokićev povratak

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je danas na okupljanju nacionalnog tima u Staroj Pazovi da eventualne medalje i trofeji na predstojećim takmičenjima ne zavise isključivo od selekcije Srbije.

Košarkaši Srbije će pre Evrobasketa (od 1. do 18. septembra) odigrati dve utakmice kvalifikacija za Mundobasket protiv Grčke (25. avgust) i Turske (28. avgust).

"Imamo sve uslove potrebne za rad. Prvo nam je ideja da budemo svi zajedno jer dugo nismo bili zajedno. Prvi cilj je da integrišemo igrače. Većina nikad nije igrala između sebe, ili ako su igrali, to je bilo odavno. Veoma važno je da razgovaramo, da se družimo, pojedinačno i grupno, sa čitavom ekipom. O tome šta nas očekuje, kako doći do ciljeva. na terenu će se sve videti", izjavio je Pešić na konferenciji za medije u Sportskom centru FS Srbije u Staroj Pazovi i dodao:

"Važno je da se da maksimum. Dobra priprema zavisi od nas, taj performans, to zalaganje, to zavisi od nas. Rezultati, medalje i trofeji ne zavise samo od nas."

Selektor je dodao da je ekipa danas radila individualno i da tek od četvrtka kreće timski rad.

"Tek je početak. Po pravilima Fibe i NBA tek sutra možemo timski da treniramo. Želja nam je da iskoristimo vreme da se upoznamo dobro, da čujemo šta igrači misle. Posle toga dolazi nedelja, od 11, 12. avgusta, kreću utakmice", rekao je Pešić.

O Jokiću i favoritima

Selektor je pohvalio rad Nikole Jokića, ali istakao da srpski centar mora da se navikne na evropsku košarku.

"Jokić je sredio svoje telo. Fizički je pripremljen. Raduje se da je sa reprezentacijom. To se vidi. Igrači se raduju što je tu. Situacija je dosta povoljna sa Jokićem. Radi dobro, trenira dobro. Ostaje posle treninga. Prvi dolazi, poslednji odlazi. Drugačija je malo igra za njega, različite su dimenzije terena. Reket je pun u Evropi, nema ilegalne odbrane. Treba mu malo da se adaptira na način igre u Evropi", izjavio je Pešić.

Selektor košarkaša Srbije nije uvrstio svoj tim u krug favorita za titulu na Evropskom prvenstvu.

"Iz ove perspektive, videćemo ko će s kakvom ekipom da igra. Slovenija, Francuska, Španija i Grčka... Nemačka će biti kompletna, igraju kod kuće. To je iz ove perspektive danas. Povrede i otkazi utiču na planove. Dolazi ponovo korona. Sve te stvari mogu da utiču na neki način. Tu je i Italija koja će biti kompletna, Turska... Evropsko prvenstvo je vrlo zahtevno, igra se svaki drugi dan. Može da se desi da neko od favorita brzo završi turnir", rekao je Pešić.

Pre Evrobasketa Srbiju očekuju utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Grčke i Turske.

"Pričaćemo o Grcima i Turcima kad dođe vreme. Svaka je utakmica drugačija, svaka je izazovna. Turska je jedan od kandidata, možda ne u prvom krugu, ali tamo gde se mi sada nalazimo. I oni imaju iste ambicije kao što su i naše", izjavio je selektor košarkaške selekcije Srbije.

Pešić je rekao i da je prvi deo priprema najslađi.

"Što kaže jedan španski trener, strašno volim početak priprema, tad su svi srećni i treniraju. A onda počinju da se donose odluke, ko kosi, ko vodu nosi. Očekujem od svakog igrača da preuzme odgovornost i da da dodatni napor da se što pre skupimo i budemo ekipa."

Selektor Srbije Svetislav Pešić dodao je i da neće moći da računa na Nikolu Jovića i Alekseja Pokuševskog koji su ostali u Americi da se bore za mesto u timovima Majamija i Oklahome.

Pešić je govorio i za RTS i istakao da na pripremama vlada odlična atmosfera.  

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво