Читај ми!

Dončić zaustavio „Ratnike“, Bruklin nadigrao Indijanu

Slovenački reprezentativac Luka Dončić nastavio je da predvodi tim Dalasa i u pobedi nad Golden stejtom sa 99:82 u meču koji je bio posvećen Dalasovim povlačenjem broja 41 u znak čuvenog Nemca Dirka Novickog. Tim Bruklina nadigrao je Indijanu sa 129:121 na gostovanju, a meč je obeležio Kajri Irving koji je sa Kevinom Durentom bio najefikasniji igrač u svojoj prvoj utakmici sezone.

Luka Dončić je nastavio seriju odličnih igara i ponovo bio najefikasniji igrač neča sa 26 postignutih poena uz osam asistencija i sedam skokova.

Odličnu podršku je imao u celom timu koji je uspeo da zaustavi tim „Ratnika" i dozvoli im da samo na kratko povedu sredinom treće četvrtine a potom preuzmu vođstvo i održe ga do konačne pobede.

Dorijan Fini-Smit meč je završio sa 17 poena i devet skokova, Džejlen Branson je ubacio 15 poena a Tim Hardavej Junior postigao je 14 poena.

Jedan od uzroka poraza Golden stejta je i nešto slabija igra Stefa Karija koji je meč završio sa za njega skromnih 14 poena uz devet skokova i pet asistencija. Endrju Vigins je ubacio 17, Geri Pejton Drugi 11 poena uz 11 skokova, a Nemanja Bjelica je u igri bop 14 i po minuta tokom kojih je postigao četiri poena uz tri skoka, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu.

Dalasu je ovo bila četvrta uzastopna pobeda kojom se učvrstio na petom mestu Zapadne konferencije sa 20 pobeda i 18 poraza, a Golden Stejt je i dalje najbolji u ligi.

Pobeda Bruklina nad Indijanom sa 129:121 na gostovanju bio je prvi meč Kajri Irvinga u ovoj sezoni jer mu je tim dozvolio da igra na gostovanjima za koja nije potrebno da je igrač vakcinisan.

Sjajni bek i jedan od najboljih igrača lige je odlično iskoristio 32 minuta na parketu i u tandemu sa Kevinom Durentom predvodio tim do pobede.

Irving je meč završio sa 22 poena, četiri asistencije, tri skoka i tri ukradene lopte, a Durent je bio najefikasniji sa čak 39 poena uz osam skokova i sedam asistencija.

U redovima Pejsersa tripl-dablom se istakao Domantas Sabonis sa 32 poena, 12 skokova, 10 asistencija, a Lens Stivenson je postigao 30 poena.

Netsi su tako prekinuli niz od tri uzastopna poraza, pa sada imaju 24 pobede i 12 poraza i drugi su na Istoku, dok je Indijana u seriji poraza, kojih ukupno ima 25 u 39 mečeva i sve je dalje od plej-ofa.

U porazu Oklahome u Minesoti sa 90:98 Aleksej Pokuševski je završio sa četiri poena i dva skoka za 14 i po minuta u igri.

Utakmice NBA lige:

Šarlot - Detroit 140:111
Orlando - Filadelfija 106:116
Vašington - Hjuston 111:114
Boston - San Antonio 97:99
Dalas - Golden Stejt 99:82
Indijana - Bruklin 121:129
Milvoki - Toronto 111:117
Minesota - Oklahoma 98:90
Denver - Juta u toku
Portland - Majami u toku
Sakramento - Atlanta u toku

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво