Читај ми!

Lebron: Ko je smislio plej-in treba da dobije otkaz

Lebron Džejms oštro je kritikovao novo pravilo u NBA ligi, po kojem, pred plej-of, ekipe od sedmog do desetog mesta igraju razigravanje, odnosno plej-in.

Najbolji košarkaš današnjice i član El-Ej Lejkersa nije oduševljen uvođenjem plej-ina pred plej-of NBA lige.

"Ko god da je smislio to s...e treba da dobije otkaz", oštro je Džejms kritikovao uvođenje doigravanja.

Prema pravilu uvedenom od ove sezone, po dve dodatne ekipe sa Istoka i Zapada imaće priliku da se domognu plej-ofa razigravanjem sa timovima koji su zauzeli sedmu i osmu poziciju u konferencijama.

Sedmoplasirana i osmoplasirana ekipa iz obe konferencije igraju međusobno, pobednik stiče pravo nastupa u plej-ofu sa sedme pozicije.

Poražena ekipa igra novo razigravanje, protiv bolje ekipe iz duela devetoplasirane i desetoplasirane ekipe - pobednik će u plej-of sa osme pozicije.

"Morate da zaradite svoje mesto u plej-ofu. Nema nagrade za poslednje, to je pomalo otrcano", prokomentarisao je Lebron.

Lejksersi i Lebron brane titulu osvojenu prošle sezone, a trenitno zauzimaju šesto mesto na Zapadu. Ukoliko skliznu jednu stepenicu niže - očekuje ih plej-in.

Rukovodstvo NBA lige odlučilo se na ovaj potez kako bi više ekipe steklo mogućnost da se plasira u plej-of, a možda baš jedan od tih "dodatnih" timova bude novi šampion.

Za novo pravilo glasali su predstavnici svih 30 timova u NBA, iako pojedini, kao što je vlasnik Dalasa Mark Kjuban, smatraju da je to greška.

U svakom slučaju, NBA plej-of dobiće novu draž, novu mogićnost da se neki nižeplasirani tim uključi u trku za šampionski trofej, a navijači će moći da uživaju u još nekoliko utakmica sa izuzetnim takmičarskim nabojem.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво