Struja opet u Hemofarmu

Posle sporazumnog raskida saradnje sa Stevanom Karadžićem, KK Hemofarm je u sredu potpisao ugovor na duži period sa novim (starim) trenerom Željkom Lukajićem, saopštio je vršački klub.

Zbog prepoznatljivog kvaliteta rada, velikog međunarodnog iskustva i dobrog poznavanja prilika u klubu (jer je već sedeo na klupi "farmaceuta"), uprava Hemofarma smatra da je Lukajić pravo rešenje i da najbrže može da preuzme ekipu.

Njegov asistent biće Dušan Gvozdić, inače drugi pomoćni trener selektora Dušana Ivkovića u reprezentaciji Srbije.

Lukajić je održao prvi sastanak sa igračima i trening, a već u četvrtak ekipa kreće put BiH, gde je u subotu očekuje utakmica sa Širokim, u okviru Jadranske lige.

Inače, Željko Lukajić je najuspešniji trener u istoriji Hemofarma. U sezoni 2001/02. doveo je Vrščane do finala poslednjeg međunarodnog Kupa Radivoja Koraća, kada su u centru Milenijum izgubili od španske Malage, koju je tada vodio Božidar Maljković. Sledeće sezone igrali su fajnal-for FIBA-Kupa, a 2004/05. polufinale ULEB-Kupa. Iste godine su, kao debitanti, osvojili Jadransku ligu, što je jedini trofej muške ekipe Hemofarma.

Posle Hemofarma, Lukajić je proveo jednu sezonu u bugarskom prvoligašu Lukoilu, sa kojim je oborio sve domaće rekorde i tri puta bio proglašavan za "trenera meseca".

Jednu sezonu je radio u Igokei (BiH), a poslednje trenersko angažovanje imao je u ruskoj ekipi Univerzitet iz Surguta.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 14. jan 2010, 11:02) - dane [neregistrovani]

Lukajic

Igracki kadar hemofarma zasluzuje ovakvog

trenera.Odbranom do pobeda.Srecno.

Navijam za partizan ali ove godine o tituli

odlucuju hemofarm i zvezda.


PS.

DULE AKO I OVE GODINE UZMES TITULU SVAKA TI

CAST.