Читај ми!

Velika pobeda čačanskog Borca u Novom Mestu

Košarkaši Borca iz Čačka ostvarili su veliku, važnu i ubedljivu pobedu protiv Krke u Novom Mestu od 94:74, koja može biti i ključna u borbi za opstanak u prvoj ABA ligi.

Ekipa trenera Marka Marinovića, koji je danas proslavio svoj 38. rođendan, svom šefu priredila je poklon u vidu najbolje partije u sezoni.

U duelu sa direktnim konkurentom u borbi za opstanak u eliti crveno-beli sa Morave odigrali su sjajno, pogotovo u drugom delu u kojem su i ostvarili ključnu prednost za na kraju velikih 20 poena razlike - 94:74.

Prethodno je u prvom poluvremenu viđena egal igra dva tima, a domaći tim je u životu držao sjajni Amerikanac Roderik Kamfor.

On je 18 od 26 svojih poena ubacio u prvih 20 minuta, ali su ga Čačani u nastavku ukrotili i time, uz dobar šut (14 trojki i šut iz igre 50 odsto) i sjajnu igru u tranziciji, trasirali put ka važnoj pobedi, petoj u sezoni.

Najzaslužniji za to bio je Brajs Džons sa 20 poena, četiri asistencije i tri ukradene lopte.

Dobru igru prikazao je i Gruzijac Duda Sanadze sa 14, adok su Entoni Smit i Nemanja Todorović dodali 13, odnosno 11 poena.

Krka je posle 20 odgranih mečeva sada na odnosu 6-14, dok je Borac sa mečom manje na skoru 5-19.

Ono što je za ekipu iz Čačka posebno važno je to što su drugi meč sa Krkom dobili većom razlikom nego što su prvi izgubili, te su ostvarili prednost za eventualni ”tajbrejker” u slučaju istog skora na kraju sezone.

U prvom meču dana Mornar je u Baru pobedi ekipu Splita sa 81:71. 

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво