Košarkaši pred Gruziju: Očekujemo da navijači podrže reprezentaciju

Košarkaši Srbije žele još jednu pobedu kojom bi bili korak bliže plasmanu na Evropsko prvenstvo naredne godine. U nedelju će u hali "Aleksandar Nikolić" dočekati Gruziju, jednu od četiri zemlje domaćina nastupajućeg šampionata.

Srbija je savladala Finsku u prvoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, dok će utakmica protiv Gruzije biti prva pred domaćim navijačima.

"Očekujemo tešku utakmicu, pogotovo što se tiče unutrašnje igre, kontrole i tog njihovog spoljneg šuta. Spremili smo se koliko smo mogli ova poslednja dva dana i nadam se da sa našom publikom i sa dobrom energijom ponovo sve dobro sa utakmice sa Finskom", rekao je Dejan Todorović.

Izostanak reprezentativaca koji igraju u NBA ligi i Evroligi otvorio je vrata nacionalnog tima mladim igračima koji će debitovati pred domaćom publikom u reprezentativnom dresu. Biće to i prvi susret selektora Igora Kokoškova sa srpskim navijačima.

"Očekujem da će narod doći da pozdravi reprezentaciju, ovo je neka nova grupa igrača koja će trebati u nekom trenutku da preuzme prvi tim i očekujem da dođu da nas podrže jer mi ćemo se boriti za njih i za Srbiju", rekao je Aleksa Avramović.

Jedan od najiskusnijih u srpskom timu je Novica Veličković, povratnik u reprezentaciju Srbije.

"Za neke je prvi put da su u reprezentaciji. Sigurno je da imaju veliku želju i ono što svi naglase na sastancima je da tu želju i tremu nekako prebace kroz agresivnost, koncentraciju, borbenost", kaže kapiten Partizana.

Utakmica se igra u nedelju od 17 sati, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво