Nedostatak hrabrosti koji će Jokića i Denver koštati titule

Glavni arhitekta modernog Denvera Tim Koneli ove zime nije izdao dozvolu za nadogradnju, pošto u finišu prelaznog roka u najjačoj ligi na svetu nije uspeo ili nije želeo da napravi veliki trejd i dodatno pojača tim, koji se ove godine ozbiljno pominje među kandidatima za titulu. Džru Holidej nije došao, te su Nagetsi ostali na manje-više istom sastavu koji je lane igrao polufinale Zapada.

Недостатак храбрости који ће Јокића и Денвер коштати титуле Недостатак храбрости који ће Јокића и Денвер коштати титуле

"Denver pokušava da u finišu trejd-dedlajna napravi dogovor oko Džrua Holideja". Nekoliko izvora dobro upućenih u dešavanja u NBA ligi (pre svih I-Es-Pi-En) emitovali su ovu informaciju početkom februara. 

Međutim, predsednik košarkaških operacija Pelikansa Dejvid Grifin i rukovodstvo tima iz Nju Orleansa nisu popustili, te nisu pustili svog prvog plejmejkera sa plej-of iskustvom da promeni sredinu.

Da jesu, Denver bi od ozbiljnog postao jedan od najozbiljnijih kanidata za titulu sa Zapada. Ovako, uz malo promena i "sitnih" trejdova jeste osvežio sastav, ali nije ga značajno unapredio.

Što naravno ne znači da nisu kandidati. Naprotiv. Jesu, jer imaju solidno ali i bolno iskustvo iz 2019. godine.

Naravno, i da je Holidej došao, igra Nagetsa bi se i dalje "vrtela" oko Jokića, kao što će to biti i u budućnosti.

Srpski Ol-star centar je posle mučenja na početku sezone, u novoj godini pronašao svoj prepoznatljiv ritam, brojke su počele da rastu, a sve je kulminiralo nagradom za igrača nedelje u Zapadnoj konferenciji.

Ali, sa Holidejom, kojem je prošla sezona bila statistički najbolja u karijeri (21.2 poena po meču), i Nikolina i igra celog tima dobila bi novu dimenziju, sa još boljim "pik en rolom" i neuporedivo boljom odbranom, pošto najstariji od braće Holidej važi za "elitnog defanzivca" (dve poslednje sezone u nizu u najboljem defanzivnom timu lige).

Bez herca 

Ipak, čini se da je rukovodstvo franšize iz Kolorada propustilo priliku da napravi sledeći korak.

Odnosno, da nakon serije odličnih poteza i izbora na ranijim draftovima (Jokić, Marej, te nedavno Majkl Porter džunior) jednim velikim trejdom donese timu ekstrakvalitet i pokuša da uradi nešto slično onom što je Toronto predvođen Masajom Udžirijem uradio prošle sezone, odnosno da iz drugog plana ozbiljno napadne prsten.

Ovako su Malik Bizli, Huančo Ernangomez i Džared Vanderbilt zamenjeni Keitom Bates Diopom, Noom Vonlejom i Šabazom Nejpirom, koji je naposletku nakon dodatne razmene poslat u Vašington za Džordana Mekrea.

Zlobnici bi rekli "ništa za ništa". Ipak, kada se malo dublje pogleda, može se videti ideja vođstva tima iz "Pepsi centra".

Naime, ti potezi imaju logičku osnovu. A u datoj situaciji, kada Nju Orleans nije želeo dogovor pod ponuđenim uslovima (navodno su uz tri gore pomenuta trejdovana igrača Nagetsi nudili i jedan pik prve runde), jedino što je bilo bitno "front ofisu" jeste da pokuša da se "reši" igrača koji su najavili da budućnost ne vide podno Stenovitih planina, i da dovedu igrače koji mogu popuniti neke rupe koje evidentno postoje.

No, ne treba zanemariti ono što ekipa Majka Melouna ima, a to je pre svega karakterističan "evropski" stil, sa puno dodavanja i odličnim protokom lopte, sa kvalitetnim šutem za tri poena i prilično dobrom tranzicijom u oba pravca.

Uz to, "hemija" koja postoji u ekipi je izuzetna, igrači se odlično razumeju i dopunjavaju, a umeju i da se "skupe" kada je teško, kao što je to nedavno bio slučaj u Juti, kada su meč u gostima protiv jednog od glavnih rivala na Zapadu dobili sa svega sedam igrača.

Međutim, da li je sve gore navedeno dovoljno za titulu? Verovatno ne. Mada bi svi, pa i autor ovih redova, voleli da se ta prognoza u junu pokaže kao pogrešna...

Marko LjUBOMIROVIĆ (LjubomirovicM)

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара