Meloun nam daje Jokića, a dobija novo iskustvo

Vesti iz NBA lige uglavnom se svode na učinak i izjave srpskih košarkaša. Ipak, u noći između utorka i srede bilo je bitno drugačije. Stigla je jedna uslovno rečeno bomba koju je na svom sajtu pre svih objavio Košarkaški savez Srbije, a ona je glasila: trener Denvera Majk Meloun biće tokom leta deo stručnog štaba reprezentacije.

Oduševljenje ljubitelja košarke, koje se graničilo sa euforijom, trajalo je jedan ceo dan.

Međutim, ono je znatno opalo nakon delimičnog demantija upravo Melouna, koji je rekao da nikakvog dogovora za sada nema, ali i priznao da pregovori ipak postoje.

Sve dileme je otklonio onaj ko je odnedavno glavni za nacionalni tim – novi selektor Igor Kokoškov, a koji je potvrdio da će njegov kolega iz NBA biti deo srpskog stafa.

Dok sve ne postane zvanično, možemo samo da pretpostavljamo šta će Meluon doneti u svom koferu kada četvrti put bude dolazio u Srbiju.

Pre svega, njegovo angažovanje izvesno znači da će Nikola Jokić igrati za reprezentaciju i ove godine, a verovatno znači i to da će igrati na poziciji pet, kako ga Meloun, i to vrlo dobro, koristi u Denveru.

Uz to, dolazak američkog trenera velikog iskustva trebalo bi da osigura potpuni fokus centra iz Sombora, ali i da međ "orlove" donose malo američkog pogleda i shvatanja košarke.

Pretpostavka je da Meloun ima i motiv da stekne novo iskustvo, što reprezentativna košarka za njega definitivno jeste, ali i prilika da bude učesnik Olimpijskih igara.

A možda pak oseća potrebu da se oduži Srbiji zbog toga što mu je podarila Nikolu Jokića.

Marko LjUBOMIROVIĆ (LjubomirovicM)

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво