Partizan bez stresa ubedljivo trijumfovao u Trentu

Košarkaši Partizana savladali su kao gosti ekupu Trenta sa 83:58, čime su stigli i do druge pobede u top 16 fazi Evrokupa. Crno-beli u prvoj četvrtini stigli do dvocifrene prednosti, koju su do kraja meča samo uvećavali. Svoj debi imao je i Džejms Majkl Makadu, poslednje pojačanje Partizana. Sledeći meč izabranici Andree Trinkijerija igraju narednog utorka, u gostima protiv Darušafake.

Košarkaši Partizana zabeležili su i drugu pobedu u Grupi E top 16 faze Evrokupa, pošto su u Italiji ubedljivo savladali ekipu Trenta sa 83:58.

Crno-beli su protivniku već u prvoj deonici stavili do znanja da se kući ne vraćaju bez pobede, pa su u prvih 10 minuta stigli do dvocifrene prednosti – 24:12.

Ekipa Andree Trinkijerija fantastično je šutirala u prvom poluvremenu, dok je odbrana bila veoma agresivna. Na veliki odmor Partizan je otišao sa prednošću od 47:28.

Trento je pokušao u trećoj deonici da smanji prednost, ali su crno-beli, iako ofanzivno nisu bili na svom nivou, "zategli" odbranu i potpuno osujetili sve napade protivnika.

U poslednjoj četvrtini, u kojoj je debitovao i Džejms Majkl Makadu, Partizan je dodao gas i stigao do ubedljivog trijumfa, drugog u top 16 fazi.

Najefikasniji u ekipi Partizana bili su Rade Zagorac i Markus Pejdž (trojke 3/4) sa po 11 poena, dok su po devet dodali Jaramaz, Janković (devet skokova), Tomas i Trifunović.

U ekipi Trenta istakao se Džejms Blekmon sa 12 poena, dok su po deset postigli Kraft i Mijan.

U trećem kolu Grupe E, Partizan narednog utorka gostuje u Turskoj, kod Darušafake, dok će Trento ugostiti ekipu Virtusa.

Partizan je prvi na tabeli sa dva trijumfa, Trento poslednji sa dva poraza, dok je Virtus nakon trijumfa nad Darušafakom skočio na drugu poziciju.

Ovako je protekao meč:

20.39 – Kraj meča, Partizan je savladao ekipu Trenta sa 83:58.

20.27 – Raste prednost Partizana, koji na sredini poslednje četvrtine vodi 73:49. Svoj debi u crno-belom dresu zabeležio je i poslednje pojačanje kluba Džejms Majkl Makadu.

20.17 – Posle tri četvrtine Partizan vodi 61:40.

Nešto slabija ofanzivna deonica za crno-bele, ali u odbrani stvari i dalje funkcionišu bez greške.

Janković i Tomas su stigli do devet poena, Zagorac i Pejdž i dalje na 11. Blekmon i Mijan postigli su po sedam u ekipi Trenta.

20.09 – Malo poena na početku treće deonice, Partizan održava prednost 54:35.

20.01 – Nastavljen je meč.

19.46 – Poluvreme, Partizan vodi 47:28.

Odlična igra crno-beli u prvom poluvremenu utakmice u Trentu. Odbrana funkcioniše perfektno, sa puno preuzimanja i na ivici faula. Partizan ima i odlične procente šuta (77% za dva, 57% za tri).

Zagorac i Pejdž su najefikasniji na meču sa po 11 poena, Tomas je postigao sedam, Birčević pet. U timu Trenta Noks je postigao pet, a Đentile, Blekmon i Kraft po četiri.

19.41 – Minut pre kraja druge četvrtine, Partizan ima maksimalnu prednost – 47:26.

Markus Pejdž je ušao u seriju pogodaka, dok Trento do poena uglavnom dolazi sa linije za slobodna bacanja.

19.27 – Održavaju crno-beli prednost iz prve četvrtine, vode 33:19.

19.19 – Posle prve četvrtine, Partizan vodi 24:12.

U poztpunosti crno-beli drže kontrolu igre u svojim rukama. Trento teškom mukom dolazi do poena, na drugoj strani igra je vrlo tečna, uz odlične procente šuta.

Zagorac je postigao sedam, Pejdž šest poena, u ekipi Trenta Đentile i Noks imaju po četiri.

19.08 – Odličan početak meča za crno-bele. Partizan posle pet minuta vodi sa 16:8, trener domaćin prinuđen je da zatraži prvi tajm-aut.

Partizan je promašio samo prvi šut na meču, posle toga pogođeno je pet dvojki i dve trojke. 

Po pet poena postigli su Zagorac i Tomas, na drugoj strani najefikasniji Đentile sa četiri poena.

19.02 – Počeo je meč u Italiji. Prva petorka Partizana: Volden, Jaramaz, Zagorac, Tomas i Janković.

18.56 – U toku je predstavljanje igrača dve ekipe u Areni u Trentu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво