"Kome smeta jedinstvo srpskih klubova na Jadranu?"

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se danas novim saopštenjem na klupskom sajtu i još jednom naglasio da, i pored brojnih nesuglasica sa "večitim rivalom", ne želi da učestvuje u donošenju odluka ABA lige bez prisustva predstavnika Partizana.

Kako se navodi, Crvena zvezda u cilju verodostojnog obaveštavanja srpske košarkaške javnosti saopštava da neučestvovanjem svog predstavnika na sastanku radne grupe ABA lige u Zagrebu, klub nije želeo da donosi bilo kakve odluke bez predstavnika Partizana, koji zajedno sa Crvenom zvezdom bez obzira na brojne nesuglasice, čini integralni i važan deo ABA lige u svakom smislu.

"Potvrdu naših tvrdnji o disfunkcionalnosti ABA lige donosi i podatak da predstavnik Partizana nije dobio nikakvu povratan odgovor oko termina sastanka, niti je Crvena zvezda o tome bila obaveštena. Stičemo utisak da se pojedinci sve očiglednije pribojavaju tako retko viđenog jedinstvenog stava srpskih klubova, i to oko ključnih pitanja za dalje funkcionisanje ABA lige. Svojevrsnu potvrdu za to dobili smo i u pojedinim jučerašnjim javnim reakcijama ili prepričavanjima telefonskih razgovora, nakon našeg saopštenja u kome smo jasno upozorili na dešavanja koja neodoljivo podsećaju na prethodne sezone", stoji u sopštenju srpskog i regionalnog prvaka.

Dalje, crveno-beli navode da o kampanjskom pristupu i odsustvu vizije za budućnost ABA lige govori i činjenica da pojedinci ne shvataju promene i tendencije u evropskoj klupskoj košarci, u kojoj za ligu "korporativno-koalicionog" pristupa neće biti mesta – jer kao takva siguro neće ni postojati!

"Posebno nas obeshrabruje činjenica da pojedinci ne shvataju suštinu i veličinu problema, u smislu budućnosti regionalne košarke, a za nas na prvom mestu interesa srpske košarke. Naš interes jeste opstanak prve i druge ABA lige, ali ne po modelu u kome će srpski klubovi biti dekor i meta 'specijalaca', već ono što treba da budu – integralni deo ovih liga, bez kojih ABA lige sigurno ne bi bile ono što jesu, a verovatno ne bi ni postojale. Dopalo se to nekome ili ne!"

Zato Crvena zvezda ponavlja još jednom da ili će dogovoreni principi na Skupštini ABA lige biti primenjivani, ili ove i (takve) lige ne trebaju nikome – niti nacionalnim ligama regiona, a ponajmanje Evroligi, zaključuje se.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво