Jokić sedmi, Adetokumbo najbolji igrač NBA lige

Srpski reprezentativac Nikola Jokić zauzeo je sedmu poziciju na I-Es-Pi-Enovoj godišnjoj listi 100 najboljih košarkaša u NBA ligi. Najveća američka sportska televizijska mreža svrstala je centra Denver nagetsa u top 10, prvi put u njegovoj karijeri.

Momak iz Sombora je prethodne godine bio postavljen na 12. poziciju, ali mu je fantastična sezona u kojoj je vodio Nagetse do polufinala Zapada donela skok od pet mesta.

"Jokić čini igrače boljima, koristi svoj odličan pregled terena da vodi napad Nagetsa sa centarske pozicije. Za Nagetse je neophodno da bude agresivniji i da podigne svoju igru na najviši nivo. On ima mogućnost da to uradi i to će odrediti da li su Nagetsi legitiman kandidat za titulu", navodi se na sajtu, uz pitanje da li može da napravi skok sa nivoa superzvezde na nivo MVP kandidata.

Takođe, I-Es-Pi-En, koji je parcijalno objavljivao poredak najboljih u NBA, kompletirao je listu objavivši da je na prvom mestu igrač Milvoki Baksa Janis Adetokumbo.

Grk je očekivano izabran za najboljeg pojedinca najjače lige sveta, najviše zbog titule najkorisnijeg košarkaša regularnog dela sezone, dok se iza njega nalazi Kavaj Lenard.

Lenard je bio najzaslužniji što su Toronto reptorsi osvojili šampionski prsten, a on je pokupio i nagradu za MVP-a finalne serije sa Golden stejt voriorsima.

Za trećeg najboljeg igrača u NBA ligi američki mediji je imenovao Lebrona Džejmsa, a najbolju desetorku kompletiraju redom Džejms Harden, Entoni Dejvis, Stef Kari, Džoel Embid, Demijen Lilard i Pol Džordž.

Na listi I-Es-Pi-Ena nalazi se još jedan srpski reprezentativac – Bogdan Bogdanović je zauzeo 74. poziciju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво