Богдановић на 74. месту најбољих играча НБА, чека се Јокићев пласман

Амерички И-Ес-Пи-Ен објавио је део листе 100 најбољих играча на свету, на којој Богдан Богдановић заузима 74. позицију. Српски репрезентативац је први пут у каријери уврштен у листу најбољих коју прави најпознатија америчка телевизијска мрежа.

Богдан је био један од најбољих појединаца у редовима Сакраменто Кингса, а посебно добре партије пружио је на недавно завршеном Светском купу у Кини.

Изабрана је у идеалну петорку шампионата и био најбољи стрелац турнира са 183 постигнута поена.

"Богдановић је прошле сезоне шутирао 36 одсто за три у Кингсима, али је на Светском првенству у Кини био неумољив шутиравши 53 одсто ван линије 6,75. У његовој игри све је изгледало глатко, играо је са пуно самопоуздања. Бележио је 22,9 поена и био је један од најбољих бекова у Кини", навео је новинар Брајан Виндхорст.

Богдан је међу ретким Европљанима који се налазе на позицијама од 100. до 51. места листе. Испред њега је само Шпанац Марк Гасол (61), док су иза Јусуф Нуркић (83), Рики Рубио (84), Данило Галинари (91) и Еван Фурније (99).

И-Ес-Пи-Ен није још објавио комплетну листу најбољих НБА играча, за сада је само откривено од 100. до 51. места, односно од 50. до 31. позиције.

То значи да ћемо тек сазнати пласман Николе Јокића, који би требало да се нађе међу најбољих 10 у најјачој лиги света.

број коментара 0 Пошаљи коментар