Богдановић на 74. месту најбољих играча НБА, чека се Јокићев пласман

Амерички И-Ес-Пи-Ен објавио је део листе 100 најбољих играча на свету, на којој Богдан Богдановић заузима 74. позицију. Српски репрезентативац је први пут у каријери уврштен у листу најбољих коју прави најпознатија америчка телевизијска мрежа.

Богдан је био један од најбољих појединаца у редовима Сакраменто Кингса, а посебно добре партије пружио је на недавно завршеном Светском купу у Кини.

Изабрана је у идеалну петорку шампионата и био најбољи стрелац турнира са 183 постигнута поена.

"Богдановић је прошле сезоне шутирао 36 одсто за три у Кингсима, али је на Светском првенству у Кини био неумољив шутиравши 53 одсто ван линије 6,75. У његовој игри све је изгледало глатко, играо је са пуно самопоуздања. Бележио је 22,9 поена и био је један од најбољих бекова у Кини", навео је новинар Брајан Виндхорст.

Богдан је међу ретким Европљанима који се налазе на позицијама од 100. до 51. места листе. Испред њега је само Шпанац Марк Гасол (61), док су иза Јусуф Нуркић (83), Рики Рубио (84), Данило Галинари (91) и Еван Фурније (99).

И-Ес-Пи-Ен није још објавио комплетну листу најбољих НБА играча, за сада је само откривено од 100. до 51. места, односно од 50. до 31. позиције.

То значи да ћемо тек сазнати пласман Николе Јокића, који би требало да се нађе међу најбољих 10 у најјачој лиги света.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво