Đorđević: Brine me Teo, fali nam trening

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je posle meča i pobede nad Litvanijom da ga brine povreda Miloša Teodosića. On je dodao mu je drago zbog pobede nad dobrim protivnikom, ali da je pred njegovim timom još puno rada i treninga kako bi se došlo na željeni nivo.

Srbija je pobedila Litvaniju sa 72:68, ali je taj trijumf pokvarila rana povreda kapitena Miloša Teodosića, koji se požalio na bol u stopalu.

”Miloš je osetio problem u stopalu. Nadam se da nije ništa strašno, ali ne mogu da kažem da sam miran, sigurno da sam zabrinut", izjavio je selektor odgvarajući na pitanje novinara lošem momentu sa ovog meča.

Obraćanje medijima Đorđević je počeo komentarom o poseti:

”Prvo da počnem od više od 18.000 navijača. Velika pobeda svih nas koji živimo od i za košarku. Hvala svima što su napunili Arenu. Bez obzira što imamo iskusne igrače, mislim da je to uticalo na njih na početku. Osetila se tenzija, početak je bio stegnut”, kazao je Sale i dodao:

”Treba nam ovakvih utakmica, sa ovakvim protivnicima. Nadam se da ću to razgovorima uspeti da rešim. Ne bežimo od pritiska ambicija i medalje koja se od nas očekuje, ali to se odrazi na igrace. Jokić je dobio veću minutažu od planirane, nije bio sa nama pa mu je ovo bio i trening. Odbrana nam nije dobra bez pokretljive petice u odbrani, gde najviše problema ima Boban Marjanović. Energija na početku nije bila dobra, moramo jače i sigurnije”, bio je jasan selektor.

On je istakao da ekipa mora da igra prepoznatljivo i u skladu sa ranije postavljenim principima: 


  
”Stalno napominjem Milosavljevića i Lučića kao primer. Imena ne igraju, moramo da budemo borbeniji u sledećim utakmicama. Igrači ne treba individualno da se opterećuju, jer snaga reprezentacije je uvek u grupi i zajedništvu. Odgovornost je na meni. Četvrtu četvrtinu smo odigrali na fizičkom nivou i sa kontaktkima, baš kako će biti na prvenstvu”, rekao je Sale i zaključio:

”Ništa ne može bez treninga. Individualan rad, jedan na nula, tegovi... ništa to ne vredi. Trening je majka. Pre dva dana smo se okupili, ali neće sve odmah biti idealno. Te utakmice će biti i treninzi, uigravamo se kroz njih, dolazimo do veće saradnje, automatizma, odbrambene komunikacije. Imamo 14 reprezentativaca, ne interesuje me ko gde igra. Treniram ih i tražim da se uklpe u naše principe igre i zaborave klupske. Kada bude bilo potrebe da ih javno pohvalim, to ću i uraditi”.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво