Mačvan za RTS: Obavili smo dobar posao, nedostaju mi utakmice

Srpski košarkaš Milan Mačvan rekao je za RTS da je zadovoljan učinjenim na prvom delu priprema i da očekuje da će sada sve ići lakše. Mačvan je istakao da se i lično oseća veoma dobro, posle duge pauze zbog povrede kolena.

"Orlovi" se pripremaju na Kopaoniku i jedva čekaju da počnu utakmice.

"Prvi deo je prošao stvarno super. Uradili smo sve što je bilo zacrtano, tako da sada sledi zanimljiviji deo priprema, kada kreću prijateljske utakmice. Iskoristili smo prvi deo priprema da se sve izniveliše, da svi budemo u jednakom fizičkom stanju. Mislim da smo uradili dobar posao, sada treba da napravimo dobru atmosferu u ekipi kroz mečeve", rekao je Mačvan.

On je istakao da, bez obzira na to što je dva puta kidao prednje ukrštene ligamente kolena, ne oseća posledice te povrede.

"Podnosim normalno, nisam propustio nijedan trening. Osećam se super. Na moj prvi osećaj, a i ono što je vidljivo okom, jeste činjenica da mi nedostaje košarka. Dugo sam odsustvovao, nisam igrao pet na pet, ali svakim treningom je sve bolje i imam pozitivan osećaj. Nadam se da će to biti dobro na kraju."

Osvrnuo se i na rasipanje selekcije Sjedinjenih Američkih Država, za koju Mačvan kaže da je prvi favorit za titulu.

"Komentarisali smo, ali koja god ekipa Amerike da dođe, opet će biti prvi favorit. Ne možemo da se vodimo time da je Bredli Bil lošiji od nekoga... To su sve superstarovi i vrhunski igrači. Biće sigurno kandidati za zlato", kazao je Mačvan.

Iskusni košarkaš je objasnio i zašto se odlučio za odlazak u Japan, rekavši da mu je bio potreban novi početak.

broj komentara 0 pošalji komentar