Đorđević: Napadamo jednu od dve preostale medalje

Košarkaši i stručni štab reprezentacije Srbije ugostili su na Kopaoniku predstavnike medija. Tom prilikom selektor je sumirao dosadanji tok priprema i poručio da tim ima sve uslove da napadne jednu od preostale dve medalje, pošto jedna sigurno ide Amerikancima.

Dan pauze za igrače i stručni štab u tradicionalnoj bazi na Kopaoniku iskorišćen je za razgovor sa medijima, a selektor Đorđević je tom prilikom istakao vrhunske uslove koje imaju na srpskoj planini.

”Uslovi koje nam je omogućio Košarkaški savze Srbije da se pripremamo su zaista fantastični. Sve imamo što je potrebno da dođemo do željene forme i da kao svake godine napadnemo jednu od medalja. Rekao bih ove godine jednu od dve medalje, pošto je jedna rezervisana za neku tamo reprezentaciju”, jasno je aludirao na tim Sjedinjenih Američkih Država i dodao da su on i ekipa svesni atipičnosti predstojećeg takmičenja.

”Znamo šta nas čeka. To je puno rada i jedna velika borba, da dođemo u pravoj formi na SP. Igrači su radili sjajno, nema povreda osim onih sitnih i to je jedan dobar zanak. Znate da tek treba da nam se priključe igrači koji imaju NBA ugovore”, rekao je Đorđević.

O konkurenciji Australije, Kanade, Francuske, Španije i ostalih pretendenata na medalju Đorđević je rekao: ”Svi oni idu na medalju. Amerikanci su pobeđivani u bliskoj prošlosti od Jugoslavije, Argentine, Grčke... Sve te repreznetacije sa pravom traže način i priliku da ih pobede. Ja sa druge strane obraćam pažnju na druge reprezentacije, koje mogu da zaprete iz drugog plana kao što su Rusija i Litvanija. Da ne pominjem Grčku, koja sa Adetokumbom, MVP-om NBA lige ili Australiju koja ne propušta SP i OI da se pojavi u najjačem sastavu”, rekao je Đorđević.

On je naglasio da će svi igrači dobiti priliku na pripremnim utakmicama, kao i da su svi igrači u normalnom trenažnom procesu, što mu je posebno drago.

O pritisku javnosti, koja očekuje medalju, Đorđević je rekao da je to za njih normalno.

”Već smo navikli na to. To je dokaz da smo dobri, da nam se veruje, da imamo kvalitet i da se od nas očekuje puno. Profesionalci smo, i sa time moramo da se borimo”, rekao je Đorđević.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво