Okupili se "orlovi", u Kinu idu sa namerom da osvoje medalju

Košarkaška repreznetacija Srbije okupila se danas u Beogradu, pred početak priprema za Svetsko prvenstvo koje se održava u Kini od 31. avgusta do 15. septembra. Selektor Đorđević poručuje da on i njegov tim ne beži od uloge jednog od favorita i da u Kinu idu sa namerom da se vrate sa medaljom.

U beogradskom hotelu "Kraun Plaza" slektor Aleksandar Đorđević okupio je kandidate za predstojeći košarkaški Mundijal.

Na prvom okupljanju pojavili su se Miloš Teodosić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Marko Gudurić, Aleksa Avramović, Dejan Todorović, Vladimir Lučić, Marko Simonović, Nemanja Bjelica, Milan Mačvan, Stefan Birčević, Miroslav Raduljica, Nikola Milutinov, Boban Marjanović i Nikola Jovanović.

Centar Denvera ekipi će se priključiti naknadno 2. avgusta.

Đorđević je obraćanje počeo rečima da su sve misli upućene ka Ognjenu Kuzmiću, koji se našao na spisku, ali je u međuvremenu doživeo tešku saobraćajnu nesreću.

"Pozdrav svim reprezentativcima i veliki pozdrav velikom čoveku i reprezentativcu koji nije sa nama, a trebalo je da bude. To je Ognjen Kuzmić. Sve misli ovih momaka idu ka njemu. Želimo mu da što pre ozdravi i da se što pre vrati ekipi kojoj je mnogo dao i kojoj će još mnogo dati", rekao je Đorđević.

O novoj kampanji „orlova" rekao je:

"Nadamo se da ćemo biti spremni za početak Mundobasketa, ali i za kraj. Promenjen je sistem, prošli smo dve godine nimalo lakog puta do šanse da se borimo za medalju koja je uvek naš cilj. Želim da se zahvalim svakom igraču koji je učestvovao bar u jednom treningu reprezentacije na tom putu. Pripreme su isplanirane u doslednosti sa svim što smo radili do sada. Igrači znaju šta ih čeka i to nam je do sada donosilo rezultate. Nadam se da će nas povrede zaobići i da ćemo u Kinu otići u najjačem sastavu. Prvenstvo će biti izuzetno zahtevno, ima mnogo dobrih reprezentacija koje su podigle formu, ali i igrača koji su podigli svoj individualni kvalitet", rekao je Đorđević.

On nije hteo da posebno komentariše "precrtavanje" pojedinih igrača, konkreto na pitanje o Kaliniću i naglasio da uvek priča samo o onima koji su tu.

"Mnogi igrači su napravili iskorak u karijeri i zato su tu. Svi koji su bili na ranijim spiskovima su i dalje deo ove ekipe i treba da budu spremni na moj poziv. Izabrao sam tim u odnosu na ono što nas čeka. Fizička spremnost će biti naš bitan adut. Tu je dosta momaka koji su iskočili i stigli do NBA. Imamo jako zrelu ekipu koja zna šta je čeka, igrače koji su svesni koliko moramo biti na zemlji uz maksimalno poštovanje svakog protivnika s kojim ćemo igrati, ne samo na Svetskom prvenstvu, već i pre toga. Napravićemo detaljan plan za individualne programe, ima stvari koje moramo da ispoštujemo s obzirom na obaveze igrača iz njihovih ugovora", zaključio je Sale.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво