Lazić: Odbrana ključna, da završimo u Podgorici

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Branko Lazić izjavio je da ključ pobede u sinoćnjem meču s podgoričkom Budućnošću (107:69) u finalu ABA lige bila odbrana, kao i da će pokušati da seriju završe u Podgorici.

"Odigrali smo sjajan meč i drago mi je što smo pobedili na ovaj način. Bili smo još bolji nego u petak, ali je ipak bilo stvari koje smo mogli da uradimo bolje. U ovakvim serijama najbitnija je pobeda, a ova nas je približila cilju. Sada imamo dva dana za pripremu i odmor i mislim da možemo da završimo seriju", rekao je Lazić novinarima posle meča.

Lazić se za 12 minuta igre nije upisao u strelce, a istakao je da tok utakmice odredila odbrana.

"Mnogi su spominjali naše šuterske brojke u ovom duelu, ali ja se ne bavim statistikom. Odbrana je ključ naše povrede. Napravili smo dobar pritisak na njihove bekove i neutralisali ih. Time smo odredili tok meča, a iz odbrane smo postigli brojne lake poene i dobili samopouzdanje, koje nam je pomoglo i pri šutu", rekao je Lazić i objasnio kakav meč očekuje u Podgorici.

"U Podgorici će sigurno biti teže, a znamo da će oni dati sve od sebe da vrate seriju u Beograd, a mi ćemo se potruditi da je završimo u Pogorici. Tempirali smo formu za najbitnije trenutke, ali nismo očekivali ovakve dve utakmice. Ipak, one su proistekle iz naše sjajne odbrane i velikog zalaganja", zaključio je Lazić.

Posle dve utakmice u Beogradu Crvena zvezda vodi sa 2:0 u duelu sa Budućnošću. Finalna serija nastavlja se u sredu u Podgorici, kada će Crvena zvezda i Budućnost od 19 sati odigrati treći meč.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво